Varslingssak mot direktør: Hittil har Festspillene betalt 2,2 millioner kroner til Hjort

Styret i Festspillene ville ha et advokatfirma med advokatpraksis utenfor Bergen da de skulle følge opp varselet mot tidligere festspilldirektør Anders Beyer.
Tidligere Festspill-direktør Anders Beyer fikk sparken 22. september. | Foto: Marit Hommedal / NTB
Tidligere Festspill-direktør Anders Beyer fikk sparken 22. september. | Foto: Marit Hommedal / NTB

For to uker sa styret i Festspillene i Bergen opp arbeidsavtalen med tidligere direktør Anders Beyer. Bakgrunnen var et eksternt varsel mot Beyer, der innholdet ble beskrevet som «alvorlig». I en pressekonferanse opplyste styreleder Thorhild Widvey, at Beyer hadde misbrukt sin stilling som direktør, i et forsøk på å «oppnå en privat relasjon».

Advokatfirmaet Hjort ble engasjert for å gjennomføre en ekstern undersøkelse av saken, og firmaets rapport bekreftet innholdet i varselet. Det er Hjort-partnerne Else Bugge Fougner og Kristian Brandt, som har hatt ansvaret for rapporten.

Nå skriver Bergens Tidende, at varslingssaken har kostet Festspillene nærmere fem millioner kroner. Av dette har Festspillene hittil betalt 2,2 millioner kroner til Hjort, som fremdeles bistår festivalen. I tillegg har Arntzen de Besche, som har gitt juridisk bistand, mottatt så langt 125.000 kroner. Også Beyers advokatutgifter, totalt 141.250 kroner (uten moms), har blitt dekket av Festspillene.

Ifølge avisen mottok styret varselet mot Beyer 3. august. Dagen etter ble det holdt et ekstraordinært styremøte. Der ble det avgjort at Festspillene skulle hente inn et advokatfirma med «advokatpraksis utenfor Bergen» og «stor kapasitet». Et annet krav var at advokatfirmaet måtte «ha erfaring med media». Hjort ble hyret inn dagen etter styremøtet.

Bergens Tidende har forsøkt å få en kommentar fra Beyers advokat Håkon Blaauw. Beyer selv har ikke kommentert saken.

Hill & Co har mistet to partnere på kort tid: – Helt uproblematisk

Wiersholm bistod Bane Nor Eiendom i milliardkjøp 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også