Wikborg Rein har lagt frem nye retningslinjer for hjemmekontor

Under et allmøte hos Wikborg Rein fredag, ble det formidlet at advokatfirmaet innfører én dag frivillig hjemmekontor i uken, men bare i første omgang frem til jul.
Wikborg Reins kontor i Vika i Oslo. | Foto: Vika Eiendomsforvaltning
Wikborg Reins kontor i Vika i Oslo. | Foto: Vika Eiendomsforvaltning

Det skriver Advokatbladet.

- Vi følger nøye med på hva forskningen og eksperter sier, og hva resten av bransjen gjør. Forskningen og ekspertene er helt tydelige på at man på det nåværende tidspunkt ikke bør ta beslutninger som gjelder for lang tid fremover, og det har vi valgt å lytte til, sier Heidi Skuterud, som er Director of People & Culture i Wikborg Rein.

Ifølge Skuterud kommer den vanlige fleksibiliteten i tillegg til det som nå innføres.

AdvokatWatch har tidligere snakket med flere av de store aktørene, som også har uttalt seg om den nye arbeidshverdagen etter pandemien.

Gjennomgangstonen har vært at det gjøres endringer, mens flere har understreket i likhet med Wikborg Rein, at det forelå fleksibilitet også før pandemien traff. 

Thommessen skal kjøre en 3:2-modell på alle sine kontorer, mens Morten Goller i Wiersholm har sagt firmaet ønsker å ha flest mulig på kontoret.

– Jeg mener kompetanseutvikling og miljø best bygges ved at vi er til stede på kontoret. De fleste arbeidsoppgavene kan løses fra andre steder enn kontoret, men arbeidskulturen bygges best i våre lokaler, har Goller uttalt.

Managing partner Oddbjørn Slinning i SANDS fortalte torsdag til AdvokatWatch, at firmaet har utviklet moderne og sikre «hjemmekontorløsninger».

– Det er en økende forventning til at advokater er tilgjengelige til enhver tid. Med våre løsninger er vi tilgjengelig med mulighet for å jobbe sikkert hvor som helst, fordi vi har sikker tilgang til e-post og saksdokumenter på alle våre arbeidsflater, sa han.

To advokater del av stort partneropptak

Hun avsluttet egen advokatvirksomhet og startet hos Simonsen Vogt Wiig: – Jeg har fått akkurat det jeg jaktet på

Bjerkan Stav økte omsetningen med over 40 prosent på to år: – Utrolig gøy å være med på 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også