Gigantnotering på børsen: Wiersholm og Thommesen kan få en del av en pott på over 700 millioner kroner

Thommessen og Wiersholm er juridiske rådgivere for AutoStore i det som kan bli en av Norges største børsnoteringer noensinne. Det samlede honoraret til de juridiske og finansielle rådgiverne kan maksimalt komme opp i over 700 millioner kroner.
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB

Det skriver E24.

I slutten av forrige måned ble det kjent at robotlagerselskapet Autostore vil børsnoteres. Autostore kan bli det femte mest verdifulle selskapet på Oslo Børs etter Equinor, DNB, Telenor og Adevinta.

De norske advokatfirmaene Thommessen og Wiersholm er hyret inn som to av totalt fem juridiske rådgivere for selskapet.

E24 omtalte mandag at emisjonen til Autostore er overtegnet innenfor et prisintervall på mellom 27 og 31 kroner per aksje. Prisen gir ifølge avisen en potensiell børsverdi på mellom 90 og 103 milliarder kroner for selskapet etter emisjonen.

Autostore kunngjorde før helgen flere detaljer om børsnoteringen. Beregninger utført av E24 fra noteringsdokumenter viser at det samlede honoraret til de juridiske og finansielle rådgiverne kan maksimalt komme opp i over 700 millioner kroner.

I tillegg til de fem juridiske rådgiverne, er det hyret inn ni finansielle rådgivere, som vil få hver sin del av honoraret.

Wiersholm har bistått i 23 aksjenoteringer i år: – Det mest ekstreme trykket har avtatt

Går mot tidenes beste resultat i Selmer - for femte året på rad 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også