Daglig leder i Thallaug: – En del av våre klienter er trøtte av salærnivået i Oslo

Thallaug har vokst med 33 prosent siden 2016. En del av veksten skyldes klienter som kommer tilbake fra advokatfirmaer i Oslo, forteller daglig leder og partner Aslak Runde.
Aslak Runde er partner og daglig leder i Thallaug. Her er han avbildet i Høyesterett under rettssaken mellom Aukruststiftelsen og Hunderfossen Familiepark i 2017. | Foto: Mariam Butt / NTB
Aslak Runde er partner og daglig leder i Thallaug. Her er han avbildet i Høyesterett under rettssaken mellom Aukruststiftelsen og Hunderfossen Familiepark i 2017. | Foto: Mariam Butt / NTB

De siste årene har vært en solskinnshistorie for Thallaug.

I 2016 omsatte firmaet for 30,5 millioner kroner. I 2020 hadde den økt til 40,6 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 33 prosent.

– Vi har vokst jevnt og trutt. Forklaringen er nok at vi har mange flinke folk og tilfang av saker fra et større område enn før, sier partner og daglig leder Aslak Runde i Thallaug til AdvokatWatch.

– Vi har også markedsført oss selv i større grad enn vi gjorde før. For 15 år siden tenkte en at det ikke var nødvendig eller ønskelig. Det ser vi helt annerledes på nå, bemerker Runde.

Thallaug holder til i Storgata i OL-byen Lillehammer. Firmaet har også faste kontordager på Gjøvik og i Brumunddal. Veksten de har opplevd de siste årene, er fordelt over et stort geografisk område.

– Veksten har kommet i nærområdet vårt og innover mot Hamar, Eidsvoll og Oslo, forklarer den daglige lederen i advokatfirmaet.

Mener lokale advokatfirmaer er dyktige nok

Enkelte klienter har kommet tilbake til firmaet, forteller Runde.

– I konkurranse med Oslo-markedet er vi ofte like gode, men tar halvparten av prisen. En del store klienter på Innlandet er trøtte av salærnivået i Oslo. Vi merker at en del av dem kommer tilbake.

Han mener det er få saker hvor deres klienter trenger bistand fra advokatfirmaene på Aker Brygge og Tjuvholmen. Børsnoteringer er et slikt tilfelle, bemerker han. Ellers kan klienter på Innlandet få bistanden de trenger fra lokale advokatfirmaer, mener Runde.

Thallaug opplever imidlertid også å miste klienter til Oslo.

– Vi følger gjerne klientene fra de er oppstartsbedrifter, og så ender det med at de blir solgt til et konsern i Oslo eller andre steder. Da mister vi gjerne den advokatforbindelsen, bemerker Runde.

– Et klart potensial for videre vekst

Advokatfirmaet ligger an til å fortsette veksten, forteller Runde, etter et år hvor de har vært involvert i mange transaksjoner.

– Vi regner med å omsette for én-to millioner mer enn i fjor.

Det 102 år gamle firmaet ser ingen grunn til at veksten ikke skal kunne fortsette. Runde åpner for at de kan bli flere ansatte.

– Vi ser at vi har et klart potensial for videre vekst. Vi er nå 15 advokater. Vi mener det fint kan være grunnlag for å være 20-25 under samme tak på Lillehammer og drive godt, forteller Runde.

– Utvikling av talenter er det viktigste vi gjør 

Nytt advokatfirma: – Vi skal være ujålete, operere med faste priser, og avskaffe partnermodellen og advokatenes stammespråk

– Det er en vanvittig båndbredde i firmaet som vi kan kapitalisere på 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også