AdvokatWatch

To advokater skal gi gratis advokathjelp med frivillighetssentralen

Advokatene Lene Hamre Høyendahl og Hilde Weik skal sammen med frivillighetssentralen i Tønsberg tilby gratis juridisk hjelp.

Advokatene Lene Hamre Høydahl og Hilde Weik. | Foto: Thomassen Advokatfellesskap

Det skriver Tønsberg Blad.

Frivillighetssentralen skal frem til jul teste behovet for gratis advokathjelp i samarbeid med Lene Hamre Høyendahl og Hilde Weik.

– Mange med behov for juridisk hjelp vet ikke at de har krav på fri rettshjelp, sier Høyendahl til Tønsberg Blad.

Både Weik og Høyendahl har tidligere jobbet i Osloadvokatene avdeling Tønsbergadvokatene, men flyttet i 2021 inn til Thomassen Advokatfellesskap.

Weik har ifølge Thomassen advokatfellesskap opparbeidet seg særskilt kompetanse innenfor familierett, arv/skifte, barnevernsrett, trygderett og arbeidsrett, og bistår blant annet med oppsett av avtaler, testament, samboerkontrakter og fremtidsfullmakter. Hun påtar seg også oppdrag som bistandsadvokat for fornærmede i straffesaker.

Høyendahl har god kompetanse innenfor barnefordeling, skilsmisse- og samlivsbrudd, arv, barnevern, bistandsadvokat, NAV og trygdesaker, kjøp og salg av bil og båt, og håndverkertjenester beskriver advokatfellesskapet på sine nettsider.

Sammen driver Weik og Høydahl en egen nettside for deres advokattjenester. Nå skal advokatene være til stede i frivilliglokalene for å gi juridiske råd annenhver torsdag i halvannen time.

– Vi vil tilby innledende juridisk rådgivning av inntil 30-40 minutter per person og vil undersøke om de som henvender seg kan få dekket utgifter til advokat – enten helt eller delvis – av staten, forteller advokatene til Tønsberg Blad.

Inntektsgrensen for fri rettshjelp skal økes 

Dette blir det den første lagoppstillingen til nykommeren Ally

Tilsynsrådet tillater hjemmekontor for advokatfullmektiger - også etter pandemien 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch