AdvokatWatch

Wikborg Rein-partner opptrådte som advokat for flere aktører i tomtesak

Ifølge Bergens Tidende og E24 har eiendomsadvokat Bjørn Frode Skaar i Wikborg Rein arbeidet for både et kommunalt tomteselskap og private investorer i en tomtesak.

Utenfor Wikborg Reins lokaler i Vika. | Foto: Stian Olsen

Skaar har de siste årene har tatt en rekke oppdrag for det kommunale tomteselskapet BTS Utvikling, investorene Per Arne Hanakam og Tor-Erik Nielsen og tomtesjef Sandra Teige Thomassen personlig, viser avisens gjennomgang.

Det siste året har Skaar besvart henvendelser på vegne både det kommunale tomteselskapet BTS Utvikling og på vegne av investorene Per Arne Hanakam og Tor-Erik Nielsen.

BT er også kjent med at Skaar våren 2021 opptrådte som advokat for tomtesjef Sandra Teige Thomassen personlig, skriver avisen.

Skaar opplyser i en e-post til avisen at han i mars 2017 ble bedt om å redegjøre for habiliteten til daglig leder i BTS Utvikling, og at han da ikke hadde «andre klientforhold som medførte noen fare for interessekonflikt». Han viser ellers til at spørsmålene avisen har bedt om å få svar på, er underlagt taushetsplikt.

Managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein avviser også overfor BT at det foreligger interessekonflikter.

– Vi kan ikke finne noe som tyder på at vi har opptrådt på en slik måte at det foreligger en interessekonflikt i strid med reglene for god advokatskikk, skriver Bjørnstad, som svarer på vegne av både selskapet og Skaar.

Bjørnstad vil ikke svare på om advokatfirmaet var kjent med Skaars mange roller.

– Vi verken bekrefter innhold eller kronologi i dine påstander og spørsmål, skriver Bjørnstad til avisen.

Verken investorene Hanakam og Nielsen, tomtesjef Thomassen eller styreleder i BTS Utvikling, Inga Lise Moldestad, vil svare på spørsmål om Skaars roller.

Moldestad viser til at styret i tomteselskapet har bestilt en ekstern gjennomgang av saken, og vil ikke gi en kommentar før denne er klar.

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch