AdvokatWatch

BAHRs nye virksomhetsgruppe tar form: – En utrolig energibombe

Med Øystein Melands ankomst er enda en brikke på plass i advokatfirmaets nysatsing. Han tror alle, inkludert konkurrentene, vil tjene på BAHRs inntreden i Bergen.

Trioen Geir Gustavsson (t.v.), Anne Dahl Frisak og Øystein Meland skal jobbe i BAHRs nye OCEAN-gruppe. Lisa Marie Opdahl var ikke til stede da bildet ble tatt. | Foto: Aleksander Losnegård

Geir Gustavsson og Øystein Meland har kjent hverandre i over to tiår, men har i yrkeslivet stort sett sittet på hver sin side av bordet.

Det er det nå slutt på. Derfor passer det kanskje bra at det er et rundt bord Gustavsson, Meland og Anne Dahl Frisak tar plass ved når AdvokatWatch møter dem på Tjuvholmen onsdag formiddag.

Mandag kveld kom nyheten om at Meland blir specialist partner i BAHR. Han skal ha base ved advokatfirmaets nyetablerte kontor i Bergen, en satsning som sammenfaller med at BAHR organiserer shipping, offshore, havbruk og marine forsikringer i en egen virksomhetsgruppe kalt OCEAN.

Bergen har en helt sentral plass i den videre utviklingen av OCEAN-gruppen.

– BAHR har skjønt det jeg har forsøkt å predikere i 40 år. Bergen er ikke bare Norges, men Nordens shipping-hovedstad. Skal du gjøre noe skikkelig innenfor shipping, må du være til stede der. At BAHR kommer tror jeg blir en fordel for hele miljøet, forteller Meland.

– Hvorfor må en være til stede i Bergen?

– Fordi når klientene da plutselig ringer kan du være på kontoret deres og se dem i øynene i løpet av ti minutter. Når du blir kjent med klientene på den måten slipper de å bruke en time på å forklare deg hva det er de holder på med, utdyper han.

Gustavsson skyter inn at kontoret i Bergen gir en nærhet til næringsklyngene på Vestlandet som er viktig for nettopp det å forstå disse klientenes virksomheter.

– Vi har et fantastisk maritimt miljø i Bergen

Meland har jobbet i Wikborg Rein i fire tiår og var med på å etablere advokatfirmaets kontor i Bergen. Da henvendelsen fra BAHR kom, kjente han fort at han ville være med på satsingen.

– Å få en slik mulighet i min alder var en utrolig energibombe. Jeg gleder meg som en unge til å gå i gang med dette, sier Meland.

Han snakker varmt om miljøene innen shipping og havbruk i Bergen, og samspillet mellom forskjellige aktører som Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet og Norges Handelshøyskole.

– Vi har et fantastisk maritimt miljø i Bergen. Når BAHR nå blir en del av det miljøet, blir det sterkere. Jeg tror alle, inkludert våre konkurrenter, kommer til å tjene på det. Den kaken vi alle skal spise av, kommer til å bli større, tror BAHRs nysignering.

– Det er spennende å være med på reisen

Gruppen som den erfarne shippingadvokaten nå blir en del av i hjembyen, skal ledes av Gustavsson, Frisak og Lisa Marie Opdahl.

– Målet vårt er å videreutvikle den posisjonen vi har. Når en står overfor kompliserte juridiske problemstillinger trenger en flere av verktøyene vi har i vår kasse. Det handler om spisskompetanse på finansiering, børs og regulatoriske problemstillinger, forklarer Gustavsson.

– Vi synes også det er spennende å være med på reisen til nye selskaper som dukker opp i det grønne skiftet. Vi ser at de gjerne begynner i det små, men at utviklingen nå går fort. Det er veldig viktig for oss både å forstå hva de driver med, og å bidra på den reisen.

BAHR har dermed blikket rettet både mot tradisjonelle næringer, og mot næringer som trolig vil vokse i takt med det grønne skiftet.

– Det er veldig viktig å være til stede i både det tradisjonelle og i det grønne skiftet som kommer. Det ser vi på klientene også. De må innrette seg og være tidlig ute for å henge med i utviklingen for ikke å falle bakpå. Da må advokatene gjøre det samme – vi må være i forkant når det nå kommer ny lovgivning, slik at vi kan hjelpe klientene underveis i den utviklingen, sier Anne Dahl Frisak.

Har signert flere

Hva som blir BAHRs permanente tilholdssted i Bergen, vil ikke BAHR fortelle. Enn så lenge holder firmaet til i midlertidige kontorlokaler.

Gustavsson kan fortelle at de allerede har signert et par stykker. Han snakker også stadig med advokater som gir uttrykk for at de kunne tenke seg å være med på reisen BAHR skal begi seg ut på.

– Hver gang jeg er i Bergen snakker jeg med tre-fire kandidater. Det er veldig spennende, interessante og nyttige samtaler.

– Måten vi har valgt å gjøre dette på, at vi ikke går inn og fusjonerer med et lokalt firma, men bygger kontoret på BAHR-måten, sikrer at vi beholder tankegangen om «ett firma», men gjør at det kommer til å ta litt lengre tid å få alt på plass. Alt vi har gjort så langt tyder på at den måten er riktig for oss, fortsetter han.

– Var det på noe tidspunkt aktuelt å fusjonere?

– Nei, det var det ikke. Vi tror ikke at det å overta et annet firma passer med den profilen som BAHR har, avslutter Gustavsson.

BAHR åpner kontor i Bergen

Slik reagerer andre advokatfirmaer på at BAHR kommer til Bergen: – Forstår vi godt 

BAHR henter ny partner internt og samler havnæringene i en egen virksomhetsgruppe 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch