– Det å være partner er ikke noen free ride. Du kan ikke gjemme deg bort

I et åpenhjertig intervju, med bladet Kapital, deler Wiersholm-partner Tom Rune Lian (52) sine tanker både om fortid, nåtid og fremtid.
Partner i Wiersholm, Tom Rune Lian. | Foto: Wiersholm
Partner i Wiersholm, Tom Rune Lian. | Foto: Wiersholm

Tom Rune Lian (52) kom til Wiersholm i 1994, og ble partner i 2005, ifølge advokatfirmaets nettside.

Han jobber hovedsakelig med fast eiendom, med vekt på transaksjoner og finansiering, og drift og utvikling av næringseiendom.

Til Kapital sier Lian, at han vært nære på ved å gi opp i Wiersholm, fordi veien til toppen har vært så lang. Etter hvert ble klart for han at mye dreide seg om relasjoner, som han mener er det viktigste for å lykkes som forretningsadvokat.

Wiersholm-partneren snakker også om at det å ha mye penger gir frihet, men at man også blir bundet. Lian hadde i 2019 en inntekt på 16,4 millioner kroner.

– Det er ikke noe perfekt liv, selv om du har god råd. Jeg vet det er lett å si for noen som har det greit. Enhver inntekt finner sin utgift, en hest, en bil eller et hus. Men jeg skal ikke sitte her og klage altså. Men det å være partner er ikke noen free ride. Du kan ikke gjemme deg bort, sier han til Kapital.

– Veldig mye av det vi gjør er salg. Det var skremmende for meg i starten, det å drive med kundepleie og salg, det var helt uhørt, legger han til.

Lian får også ros fra både klienter og kolleger i bransjen, blant annet managing partner Henrik A. Christensen i Ro Sommernes, som tidligere var hans sjef i Wiersholm.

AdvokatWatch intervjuet for øvrig nylig Christensen. Det kan du lese her.

Wiersholm har signert avtale for tilgang til digital rettskildeløsning

Disse advokatfirmaene har flest følgere i sosiale medier

Morten Goller: – Målet har aldri vært å være størst, men å være best 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også