Thommessen-partner inne på liste over Norges 100 mektigste kvinner: – En av de fremste forretningsadvokatene her til lands

Siri Teigum er med på listen når Kapital utpeker Norges 100 mektigste kvinner.
Partner Siri Teigum leder Thommessens arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, inkludert statstøtterett og anskaffelsesrett, skriver firmaet. | Foto: Thommessen
Partner Siri Teigum leder Thommessens arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, inkludert statstøtterett og anskaffelsesrett, skriver firmaet. | Foto: Thommessen

Hun er nummer 93 på listen.

«Med over 20 år på baken som partner i Thommessen er Teigum ansett som en av de fremste forretningsadvokatene her til lands, og troner stadig vekk i toppsjiktet i en rekke kåringer», skriver Kapital.

Den erfarne partneren leder advokatfirmaets arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, samt statstøtterett og anskaffelsesrett. Hun er også styreleder i Folketrygdfondet og styremedlem i Gyldendal.

Toppes av Tajik

En fjerdedel av listen består av jurister, advokater og dommere.

Den toppes av arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap), som er utdannet jurist. Ytterligere to jurister er inne blant topp ti – Senterpartiets parlamentariske leder på Stortinget, Marit Arnstad, og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Det er første gang en kvinne med innvandrerbakgrunn topper listen, skriver Kapital. Tajik har klatret 24 plasser siden i fjor.

Høyesterettsjustitiarius Øie på 52.-plass

Kapital mener Toril Marie Øie er Norges 52. mektigste kvinne. Hun ble historisk som Norges første kvinnelige høyesterettsjustitiarius i mars 2016. Denne stillingen er formelt regnet som landets fjerde mektigste etter Kongen, stortingspresidenten og statsministeren.

«Reelt er makten fortsatt stor, men den begrenser seg siden hun kan ta få store avgjørelser alene», skriver Kapital i sin begrunnelse.

Bak Øie følger de syv kvinnelige dommerne i Høyesterett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også