AdvokatWatch

Thommessen-partner inne på liste over Norges 100 mektigste kvinner: – En av de fremste forretningsadvokatene her til lands

Siri Teigum er med på listen når Kapital utpeker Norges 100 mektigste kvinner.

Partner Siri Teigum leder Thommessens arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, inkludert statstøtterett og anskaffelsesrett, skriver firmaet. | Foto: Thommessen

Hun er nummer 93 på listen.

«Med over 20 år på baken som partner i Thommessen er Teigum ansett som en av de fremste forretningsadvokatene her til lands, og troner stadig vekk i toppsjiktet i en rekke kåringer», skriver Kapital.

Den erfarne partneren leder advokatfirmaets arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, samt statstøtterett og anskaffelsesrett. Hun er også styreleder i Folketrygdfondet og styremedlem i Gyldendal.

Toppes av Tajik

En fjerdedel av listen består av jurister, advokater og dommere.

Den toppes av arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap), som er utdannet jurist. Ytterligere to jurister er inne blant topp ti – Senterpartiets parlamentariske leder på Stortinget, Marit Arnstad, og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Det er første gang en kvinne med innvandrerbakgrunn topper listen, skriver Kapital. Tajik har klatret 24 plasser siden i fjor.

Høyesterettsjustitiarius Øie på 52.-plass

Kapital mener Toril Marie Øie er Norges 52. mektigste kvinne. Hun ble historisk som Norges første kvinnelige høyesterettsjustitiarius i mars 2016. Denne stillingen er formelt regnet som landets fjerde mektigste etter Kongen, stortingspresidenten og statsministeren.

«Reelt er makten fortsatt stor, men den begrenser seg siden hun kan ta få store avgjørelser alene», skriver Kapital i sin begrunnelse.

Bak Øie følger de syv kvinnelige dommerne i Høyesterett.

Fire av de «fem store» inne på listen over landets mest attraktive arbeidsgivere innen juss

Thommessen og Simonsen Vogt Wiig vant rammeavtale med fylkeskommune

Thommessen har flyttet over 200 ansatte til nye lokaler 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch