CMS Kluge-partner oppnevnt i utvalget som skal granske Stortingets pendlerboligordning

Amund Noss er en av to advokater som skal granske pendlerboligordningen.
Stortingets pendlerboligordning skal granskes. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Stortingets pendlerboligordning skal granskes. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det var i september at Stortingets presidentskap besluttet at det skal foretas en ekstern gjennomgang av reglene for ordningen med pendlerboliger. Formålet er å sikre at regelverket er mest mulig i samsvar med intensjonen bak ordningen, skriver Stortinget.

Nå er utvalgets sammensetning klart.

Ett av medlemmene er Amund Noss. Han er partner i CMS Kluge, har tidligere vært ekspedisjonssjef og leder av Finansdepartements skattelovavdeling, og har i tillegg erfaring fra Regjeringsadvokaten.

Videre sitter også Fredric Holen Bjørdal i utvalget. Bjørdal representerte Arbeiderpartiet på Stortinget i perioden 2013-2021, og jobber nå som advokatfullmektig i Øverbø Gjørtz.

Thrine Skaga, som er advokat og assisterende daglig leder i Fagforbundet, er også oppnevnt i utvalget. Det samme er Eirik Holmøyvik, som er jusprofessor ved Universitetet i Bergen.

Utvalget har totalt ni medlemmer.

Det er Therese Johnsen, som har bakgrunn fra blant annet Riksrevisjonen, som skal lede det nyoppnevnte utvalget.

– Det blir en fullstendig og uavhengig gjennomgang av både gjeldende regler, retningslinjer og praksis. Oppdraget vi har påtatt oss blir viktig for å få ryddet opp og sikre et solid og godt regelverk som er tydelig og som har gode kontrollmekanismer. Tillit er viktig, men kontroll er nødvendig for god praksis av regelverk, sier hun.

Utvalget skal levere sin rapport innen 1. oktober 2022.

Torsdag skriver Aftenposten at Riksrevisjonen skal undersøke pendlerbolig-sakene. Det slår riksrevisor Per-Kristian Foss fast overfor avisen kort tid etter at visepresidenten på Stortinget, Svein Harberg (H), forsikret om at også enkeltsakene skal granskes.

Denne uken avslørte Adresseavisen at stortingspresident Eva Kristian Hansen fra Arbeiderpartiet i tre år fikk gratis pendlerbolig fra Stortinget selv om hun eide bolig i nærheten av Oslo.

Advokatfirmaet Grette ser på to etterlønnssaker

Pendlerbolig-rotet: Grette har fått oppdraget med å revidere Stortingets praksis 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også