– Jeg gjorde det ikke tidligere, men jeg har etter hvert begynt å glede meg over andre menneskers suksess

Grunnlegger av advokatfirma snakker åpenhjertig om det å bli eldre i advokatyrket.
Christian Fredrik Magnus, advokat, partner og styreformann i Magnus Legal. | Foto: Magnus Legal
Christian Fredrik Magnus, advokat, partner og styreformann i Magnus Legal. | Foto: Magnus Legal

Det er i en sak på Magnus Legal-bloggen, at man blir nærmere kjent med gründer og partner Christian Fredrik Magnus i Magnus Legal.

Magnus forteller at han enten skulle bli gullsmed eller advokat. Han landet på sistnevnte, og begrunner det med at han er arvelig belastet med far, farfar, morfar, onkler og fetter som var advokater.

Magnus har nasjonal næringsbeskatning og selskapsrett som spesialområder, men jobber også med tilgrensede forretningsjuridiske områder, ifølge hjemmesiden til advokatfirmaet.

Til firmaets blogg opplyser han egentlig var skatt hans fag, men at det er et fag hvor man må følge med for å ikke å bli akterutseilt.

– Det har jeg blitt, så nå jobber jeg mer med selskapsrett og andre fagområder. Sånn er det ofte når man blir eldre, og får ansvar for fullmektiger og andre. De puster meg i nakken, og jeg må følge med på flere fag for fortsatt å være relevant, sier Magnus, før han legger til:

– Men det er det jeg liker med jobben min: At unge kolleger har lyst å lære, og at jeg kan hjelpe dem i gang. Jeg gjorde ikke det tidligere, men jeg har etter hvert begynt å glede meg over andre menneskers suksess. Det er vel noe som kommer med alderen? Det er fint når kolleger lykkes og får bekreftet at de er på riktig spor.

Magnus forteller også at det er utfordring for mange advokater, at jobb og fritid overlapper hverandre.

– Det er ikke lett å «slå av» når du forlater kontoret. Sakene, faget og menneskene gjør at jobben følger med deg hvis du ikke er flink til å sette grenser. Jeg er ikke flink til det, men i fin vind på fjorden eller svingete vei på motorsykkel må du konsentrere deg om det du driver med. Det tror jeg er bra, både i dette og andre yrker, at hodet får lov å jobbe med andre ting enn jobb, avslutter han.

AdvokatWatch gjorde for øvrig et intervju med Christian Fredrik Magnus i forrige måned. Da  fortalte han også om viktigheten av en fornuftig balanse mellom jobb og fritid.

– Trivsel er viktig om et firma skal vokse. Vi sikter oss inn på å bli 50 advokater, en mengde vi mener er tilstrekkelig for å dekke våre fire kontorsteder i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim, sa han da.

Vil kjøpe advokattjenester innen entreprisrett for fem millioner kroner

Diskuterer bransjens fremtid i podkast: – Advokatfirmaene vil bli færre og større

Disse advokatfirmaene har flest kvinnelige partnere 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også