Hun trekker frem én årsak til at DalheimRasmussen går inn i Harris: – Der har de nok kommet ett steg lengre enn oss

Managing partner Jorunn K. Moltu Jacobsen i DalheimRasmussen gleder seg til advokatfirmaet i januar blir en del av Harris, selv om mye skal på plass før den tid.
Det nye firmaet blir landets største utenfor Oslo. Her er Jorunn K. Moltu Jacobsen og Olav Pedersen på en solskinnsdag i Bergen. | Foto: Dalheim-Rasmussen/Harris
Det nye firmaet blir landets største utenfor Oslo. Her er Jorunn K. Moltu Jacobsen og Olav Pedersen på en solskinnsdag i Bergen. | Foto: Dalheim-Rasmussen/Harris

– Vi har en spennende tid foran oss. Vi gleder oss veldig til å starte hos Harris. Jeg er helt sikker på at det blir bra. Det er et veldrevet firma med masse hyggelige mennesker og mange flinke advokater. Det blir kjekt, sier Jorunn K. Moltu Jacobsen til AdvokatWatch.

Hun er managing partner i DalheimRasmussen. Fra januar av går advokatfirmaet fra Bergen inn i et annet bergensfirma – Harris.

Det er nå bare en drøy måned til. Det betyr at Jacobsen har begynt å glede seg, selv om hun også, i likhet med mange nordmenn på denne tiden av året, også kjenner litt på en følelse av stress.

– Det er mye som skal på plass, blant annet skal alle de aktive sakene våre overføres til Harris. Det vil være noen dager der vi blir nødt til å ha hovedfokus på overføringsprosessen, men jeg håper og tror at det skal gå greit, sier DalheimRasmussen-sjefen.

Har en lang historie

Advokatfirmaet som enn så lenge holder til i C. Sunds gate på Nordnes, har røtter langt tilbake, forteller Jacobsen.

– Vi har en lang historikk, og synes selvsagt det til en viss grad er vemodig at firmaet formelt blir avviklet.  Samtidig integreres vi i en veldig bra organisasjon og lever på sett og vis videre, men i et annet firma.

Det var i sommer at det først ble klart at DalheimRasmussen og Harris fra januar av blir ett advokatfirma. Harris-navnet vil bestå, og firmaet anslår at omsetningen vil ligge på et sted mellom 140 og 150 millioner kroner i 2022, skrev Advokatbladet i juni.

Jacobsen forteller at én av årsakene til at de velger å bli en del av Harris, handler om behovet for økt grad av spesialisering.

– De er flere advokater enn oss og har nok kommet et steg lengre i moderniseringsprosessen med tanke på spesialisering av tjenestene vi tilbyr, sier hun om firmaet de snart flytter inn hos.

Da AdvokatWatch i september intervjuet Olav Pedersen, managing partner i Harris, sa han at han ser på fremtiden med et spent blikk.

– Vi har en posisjon der vi er størst blant de lokale, og så ønsker vi å være et fullverdig alternativ til de store Oslo-firmaene som har filialkontorer i Bergen, og tilby juridiske tjenester av høy kvalitet til våre målgrupper, som i hovedsak er små- og mellomstore bedrifter, privatmarkedet og kommuner. Vi mener at vi er der at vi kan konkurrere med dem faglig og kvalitetsmessig, sa Pedersen da.

Felles julebord

I helgen arrangerte de to advokatfirmaene et felles julebord. Neste steg er en felles middag for partnerne i begge firmaene i desember.

– Der får vi anledning til å bli enda bedre kjent, samtidig som vi kan ha mer fokus på å bli kjent som fremtidige forretningspartnere.

– Vi kommer fra en mye mindre organisasjon, så her er beslutningsrekkene ganske korte. Der borte vil de naturlig nok være litt lengre. Som partner sitter du med mindre innflytelse enn det vi har vært vant til. Det blir en omstillingsprosess for vår del.

Managing partner Olav Pedersen i Harris: – Vi ønsker å være et fullverdig alternativ til filialene til Oslo-firmaene

Harris varsler rekordaktivitet i 2021 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også