Ett firma har 12 av de 20 best betalte advokatene

Schjødt har tre av de fire best betalte advokatene i Norge, men ett advokatfirma dominerer topp 20-listen.
Managing partner i BAHR, Thomas K. Svensen, og hans kolleger dominerer på listen over de 20 best betalte advokatene i Norge. | Foto: Erik N.H. Krafft
Managing partner i BAHR, Thomas K. Svensen, og hans kolleger dominerer på listen over de 20 best betalte advokatene i Norge. | Foto: Erik N.H. Krafft

Onsdag la Skatteetaten ut årets skattelister for inntektsåret 2020.

Dagens Næringsliv har gjennomgått ligningstallene for totalt 8760 advokater, med lisens i Norge.

Den viser at hele 31 advokater sto oppført med en inntekt på over 20 millioner i fjor.

Schjødt øverst

Erling Ueland Schjødt, managing partner i Schjødt, var den best betalte advokaten i Norge i fjor, med en skattbar inntekt på 32,1 millioner kroner.

Bak han følger Einar Caspersen og Dag Sigvart Kaasa fra Schjødt, som begge noterte seg for 26,6 millioner kroner i ligningsinntekt i fjor. 

På 2019-listen var hele 17 av de 20 best betalte advokatene fra Schjødt, mens i fjor var «bare» fire av de 20 beste advokatene fra Schjødt. Den fjerde og siste er Olav Kolstad, som ligger på 19. plass, med en skattbar inntekt på 21,3 millioner kroner.

BAHR-dominans

Jan Joachim Meidell Bjerke fra BAHR, som leder firmaets skatterettsgruppe, var den femte best betalte advokaten i 2020. Bak Bjerke han kommer flere av hans kolleger. BAHR har totalt tolv advokater på listen over de 20 best betalte advokatene i landet i 2020. 

Fra BAHR kommer også den eneste kvinnelige advokaten blant de 20 best betalte i 2020. Anne Sofie Bjørkholt har eiendomsrett, anlegg og skatt som sine spesialiserte fagområder. Hun hadde i fjor en skattbar inntekt på 21,8 millioner kroner. 

På topp 20-listen er Wikborg Rein representert med advokat Sigurd Opedal på en sjetteplass. Han leder firmaets fagområde for M&A, private equity-transaksjoner og kapitalmarkedstransaksjoner. Fra Wikborg Rein kommer også landets ellevte best betalte advokat, Geir Henning Sviggum, som for øvrig også er firmaets styreleder.

Advokater fra Thommessen og Schjødt involvert i norgeshistoriens største eiendomstransaksjon

Ny partner i Schjødt: – Jeg gleder meg veldig til mitt neste eventyr

BAHRs nye virksomhetsgruppe tar form: – En utrolig energibombe 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også