Har gransket NTNU tidligere – nå skal hun gjøre det som del av et nytt advokatfirma

NTNU har inngått en rammeavtale med Advokatfirmaet LAG. Partner og styreleder Marianne Kartum har tidligere gjennomført en faktaundersøkelse i Eikrem-saken.
NTNU har inngått en rammeavtale med Advokatfirmaet LAG og Stiftelsen Administrativt Forskningsfond. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
NTNU har inngått en rammeavtale med Advokatfirmaet LAG og Stiftelsen Administrativt Forskningsfond. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det er Universitetsavisa som skriver at Advokatfirmaet LAG er en av to aktører som er tildelt en rammeavtale med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Advokatfirmaet ble stiftet i mars av blant andre Marianne Kartum, som samtidig meldte overgang fra Simonsen Vogt Wiig. Kartum har tidligere blant annet jobbet med en faktaundersøkelse i Eikrem-saken, en av flere høyprofilerte arbeidskonflikter ved NTNU.

Kartum er i dag både partner og styreleder i Advokatfirmaet LAG.

Rammeavtalen som nå er inngått har en varighet med to år, og kan forlenges med ett år og ett år, i inntil to år. Anslått årlig volum er på 1,5-2 millioner kroner. Den øvre rammen er på ti millioner kroner.

Avtalen omfatter «gjennomføring av undersøkelser og granskinger innen arbeids- og læringsmiljø for å kartlegge faktiske forhold i saker hvor det kan foreligge brudd på arbeidsmiljøloven og annet relevant regelverk», heter det i beskrivelsen av oppdraget.

«Det kan også bli aktuelt å benytte enkeltressurser hos leverandøren i interne undersøkelser», heter det videre.

Stiftelsen Administrativt Forskningsfond (AFF) ved Norges Handelshøyskole (NHH) er også tildelt en rammeavtale.

Marte G. Vilmo, som er tillitsvalgt i Forskerforbundet og bisto Eikrem i saken mot ham, stiller spørsmål ved kvaliteten på den juridiske bistanden som er gitt til NTNU i Eikrem-saken, i lys av at Simonsen Vogt Wiig gjennomførte innsyn i Eikrems e-post-konto.

Datatilsynet kom til at dette innsynet var ulovlig.

– Forskerforbundet vil se nærmere på om NTNUs IT-reglement bør strammes inn, slik at det ikke er noe tvil hvor terskelen for innsyn ligger, sier Villmo i et intervju med Universitetsavisa.

Kartum ledet granskingen av Eikrem da hun jobbet i Simonsen Vogt Wiig. Hun ønsker ikke å uttale seg om saken til avisen.

Har hittil brukt tre millioner kroner på advokater

Hun avsluttet egen advokatvirksomhet og startet hos Simonsen Vogt Wiig: – Jeg har fått akkurat det jeg jaktet på 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også