Klaget inn til disiplinærutvalget

Artisten Kim Wigaard har klaget inn advokat John Christian Elden for brudd på Regler for god advokatskikk (RGA).
John Christian Elden. | Foto: Terje Pedersen / NTB
John Christian Elden. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det skriver VG.

Klagen kommer i kjølvannet av at Elden Advokatfirma ikke ville påta seg et nytt oppdrag for Wigaard da Elden representerte Bakke i en tvist mot VG. Wigaard var i flere år representert av advokatfirmaet.

VG publiserte en større graveartikkel om kjendismanageren hvor det blant annet ble kjent at flere kjendiser og privatpersoner, deriblant Wigaard, hadde vært utsatt for trakassering og søksmål fra Bakke.

Bakke har avvist påstandene, og mener han er utsatt for kampanjejournalistikk.

Wigaard hentet senere inn grunnlegger og advokat Henrik A. Jensen i Legalis. I begynnelsen av forrige måned tok Jensen kontakt med Elden, og ga uttrykk for at han mente Elden ikke kunne representere Bakke.

– Vi reagerer på handlemåten til Elden. Dette er opplagt i strid med reglene for god advokatskikk, sa Jensen den gangen.

Elden på sin side avviste at det forelå en interessekonflikt, og hovedargumentet hans var det ikke eksisterer pågående sak hvor Wigaard og Bakke formelt er motparter.

Nå representeres Wigaard av Melissa Zekiye Calti, som også jobber i Legalis. Hun bekrefter overfor VG at John Christian Elden er klaget inn til Advokatforeningens disiplinærutvalg.

– Det er min profesjonelle vurdering ganske kritikkverdige forhold, og som kan tyde svake eller manglende rutiner for avklaring av interessekonflikter i Advokatfirmaet Elden. Motstridende uttalelser fra advokatene i firmaet taler også for at dette bør ryddes opp i internt, skriver Calti i en SMS til VG.

Elden sier han ikke har mottatt klagen, og gleder seg til å lese den.

– Det er ukjent for meg da den bare synes sendt til VG, så dermed vanskelig å kommentere. Som tidligere presisert, er mitt eneste oppdrag i denne saken å være bistandsadvokat for Erland Bakke i straffesak mot Verdens Gang og deres medarbeidere, skriver Elden i en e-post.

– Vi reagerer på handlemåten til Elden. Dette er opplagt i strid med reglene for god advokatskikk 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også