Tidligere Hjort-advokat Lise Klaveness kan bli Norges første kvinnelige fotballpresident

Både TV 2 og NRK erfarer at juristen og tidligere landslagsspiller Lise Klaveness blir innstilt som valgkomiteens kandidat til ny president i Norges Fotballforbund (NFF).
Ifølge TV 2 og NRK blir den tidligere Hjort-advokaten Lise Klaveness fredag innstilt som ny president i Norges Fotballforbund (NFF). | Foto: Terje Pedersen / NTB
Ifølge TV 2 og NRK blir den tidligere Hjort-advokaten Lise Klaveness fredag innstilt som ny president i Norges Fotballforbund (NFF). | Foto: Terje Pedersen / NTB

Torsdag ble det kjent at fotballpresident Terje Svendsen, som har vært innehaver av rollen siden 2016, ikke tar gjenvalg. Både TV 2 og NRK erfarer at valgkomiteen i NFF har innstilt Lise Klaveness, som nå er elitedirektør i forbundet, som trønderens etterfølger.

Valgkomiteens innstilling vil bli offentliggjort fredag kl. 13.

Ifølge TV 2s kilder fremstår Klaveness «som en sikker vinner». 40-åringen ønsker selv ikke å kommentere saken overfor kanalen.

Klaveness er utdannet jurist og har blant annet mange år bak seg i advokatfirmaet Hjort. Vestlendingen med 73 A-landskamper for Norge har siden høsten 2018 jobbet som elitedirektør i NFF.

Den tidligere landslagsspilleren har også jobbet som fotballekspert for NRK, blant annet under VM i Brasil i 2014. Rikskringkasterens sportskommentator Jan Petter Saltvedt er positiv til innstillingen.

– Klaveness har blitt bedre og bedre i sin nå veldig operative rolle. Og hun har blitt viktigere og viktigere for Norges Fotballforbund, der hun ikke må drive så mye politikk, sier Saltvedt til NRK.

– Det at hun er villig til å ta denne rollen, tyder på at hun føler hun har noe å bidra med. Det er jeg sikker på, konkluderer han.

Den nye NFF-presidenten vil bli innsatt på forbundstinget i mars.

Fredag ettermiddag bekrefter flere medier, at Klaveness er innstilt som ny fotballpresident.

Hjort har flyttet til nye lokaler: – Jeg føler vi er i sentrum av det juridiske fagmiljøet  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også