Millionutgifter til advokater i saken mellom Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen

Norges Skiforbund (NSF) har brukt nærmere tre millioner kroner på advokatbistand.
Clas Brede Bråthen og Ingvild Bretten Berg (til høyre). | Foto: Javad Parsa / NTB
Clas Brede Bråthen og Ingvild Bretten Berg (til høyre). | Foto: Javad Parsa / NTB

Det skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider.

«Drøyt 1,5 millioner kroner er direkte relatert til søkmålet fra LO. I tillegg kommer 700.000 i dekning av saksomkostningen til Handel & Kontor, som var en del av avtalen som ble inngått med Clas Brede Bråthen», opplyser Skiforbundet i pressemeldingen.

Av denne går det fram at Skiforbundet har betalt CMS Kluge 2,8 millioner kroner og Advokatfirmaet Lund & Co 60.450 kroner.

Kommunikasjonsbistand fra byrået Zynk har kostet 49.300 kroner.

– Det er ingen tvil om at hoppsaken har kostet Skiforbundet en betydelig sum. Da Norges Skiforbund ble saksøkt, var det nødvendig å innhente advokatbistand. Den massive mediepågangen gjorde det i tillegg nødvendig å innhente noe ekstern bistand, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

– Samtidig er det gjort innsparinger i andre administrative kostnader gjennom høsten for å dekke inn beløpet, slik at kostnadene knyttet til hoppsaken ikke har påvirket sportslig aktivitet, fortsetter generalsekretæren i Skiforbundet.

Det var i august det ble kjent at NSF ikke ønsket å forlenge kontrakten med Bråthen som sportssjef i hopp. Saken endte med at Bråthen signerte en kontrakt som gjorde ham til landslagssjef. Samtidig er Ståle Villumstad blitt konstituert sportssjef.

Coop vil foreløpig ikke si hva Thommessen-rapport har kostet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også