AdvokatWatch

Den profilerte saken har brakt med seg stor medieoppmerksomhet for advokaten: – Uten tvil den saken det har vært mest ståhei rundt

I høst ble advokat Stian Trones Bråstein oppnevnt som medforsvarer for mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs. Interessen fra offentligheten har siden vært stor.

Stian Trones Bråstein er advokat i Adius. | Foto: Adius

– Uten tvil den saken jeg har hatt der det har vært mest ståhei og interesse rundt. Det var litt uvant, sier Bråstein til Sandnesposten.

I september ble Bråstein, som jobber som advokat i Stavanger-firmaet Adius, oppnevnt som forsvarer for den 51 år gamle mannen fra Haugalandet som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Saken er en av de mest omtalte drapssakene i Norge.

51-åringen forsvares også av advokat Stian Kristensen.

Dermed havnet Bråstein i en situasjon flere advokater nok kan kjenne seg igjen i, med en enorm interesse fra mediene, nærmest til alle døgnets tider. En slik interesse fra offentligheten har Bråstein ikke opplevd tidligere, forteller han i intervjuet med lokalavisen.

Han forstår at interessen for saken er stor.

– Dette har vært en veldig utfordrende sak faglig, og interessen rundt og historikken i saken gjør den arbeidskrevende. Vi prøver å løse den på best mulig måte, og det største og viktigste for oss har selvfølgelig vært å gjøre et håndverk, en grundig jobb. Ingen av oss hadde jobbet med saken før nå i september, og det er omfattende arbeid, sier Bråstein, som vedgår at det å håndtere henvendelser fra pressen ikke er en del av jobben forsvarerne er mest glad i.

Advokaten som forsvarer den drapssiktede på Kongsberg: – Tenkte det kom til å bli knalltøft, og det har det blitt 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch