Gir seg som advokat 42 år etter at han fikk bevilling: – Utviklingen har vært rivende

Pål Eide slutter som advokat etter å ha trappet gradvis ned de siste årene.
Foto: GrimstadAdvokatene
Foto: GrimstadAdvokatene

I romjulen ryddet han ut av kontoret, og ved nyttår var det slutt.

Da hadde Pål Eide vært advokat i 42 år, de siste 35 i Grimstad. De siste årene har han jobbet i GrimstadAdvokatene sammen med to kollegaer. Nå gir 73-åringen som gjennom en lang karriere blant annet har vært offentlig forsvarer og bistandsadvokat seg.

– Siden starten for 35 år siden, har utviklingen vært rivende. Nå er det mange flere og større saker som du må bruke tiden på. Det er mer å sette seg inn i, og det har nok blitt mer spesialisering også innenfor rettsområdene i vårt yrke, sier Eide til lokalavisen Grimstad Adressetidende i forbindelse med at han gir seg.

Ifølge hjemmesidene til GrimstadAdvokatene har Eide bred erfaring innenfor de fleste rettsområder, med spesiell kompetanse innenfor strafferett, erstatningsrett, samt familierett med foreldrekonflikter, skiftesaker og barnevern, i tillegg til arbeidsrett og tingsrett.

Enkelte saker har naturligvis satt dypere spor enn andre. For Eides del er det to drapssaker som skiller seg ut blant mange saker.

– Sykehusdrapet på 2000-tallet og Nyli-drapet på 1990-tallet, er noen av sakene jeg husker best. I den første saken var jeg bistandsadvokat, mens jeg var forsvarer i den andre saken.

Han har lang fartstid i Codex Advokat Oslo. Nå er Bent Sande Kverme blitt partner i et annet advokatfirma 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også