Iselin Nybø om karantenetiden: – Dagene blir litt ustrukturerte og ineffektive

Iselin Nybø er halvveis i karantenetiden.
Iselin Nybø. | Foto: Lise Åserud / NTB
Iselin Nybø. | Foto: Lise Åserud / NTB

I november i fjor ble det kjent, at tidligere næringsminister Iselin Nybø (V) blir advokat og partner i Schjødt.

Nybø kan imidlertid ikke startet opp i den nye jobben før 14. april, konkluderte Karantenenemnda rett før jul.

– Jeg savner å være til nytte for noen

I et intervju med Rogalands Avis forteller Nybø om hverdagen i karantenetiden. Ifølge Nybø bruker hun tiden på å lese seg opp på jussen, gå turer, lese bøker, se på Netflix, strikking og sying samt å møte venner hun ikke har kunne møte så mye da hun var næringsminister.

Nybø, som gleder seg veldig til å starte opp i Schjødt, skal være tilknyttet industrigruppen i advokatfirmaet. På spørsmål fra avisen om hva hun savner mest ved å jobbe, svarer Nybø:

– Jeg savner å være til nytte for noen. Det å kunne bidra til verdiskaping i næringslivet er det jeg gleder meg mest til i den nye jobben. Jeg får gjort mest når jeg har mye å gjøre. Derfor gjør det å gå seks måneder uten å kunne jobbe at dagene blir litt ustrukturerte og ineffektive.

Saksforbud

Nybø er også ilagt seks måneders saksforbud, som gjelder fra utløpet av karantenetiden, det vil si fra 14. april 2022 til 14. oktober 2022.

Saksforbudet omfatter et forbud mot rådgivning i saker som gjelder statens direkte eierskap (eierutøvelse og eierpolitikk), forbud knyttet til tildeling av koronamidler og forbud tilknyttet til saker om offentlig støtte.

Nybø er videre ilagt et saksforbud på tolv måneder som omfatter saker knyttet til investeringsprosjekter og anskaffelser der NFD eller underliggende virksomheter er part eller på annen måte involvert. Dette saksforbudet gjelder i perioden 14. april 2022 til 14. april 2023, ifølge Karantenenemnda.

Disse partnerne forlot Schjødt i løpet av fjoråret

Iselin Nybø ilegges seks måneders karantene

Tidligere næringsminister blir ny partner i Schjødt  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også