Advokatfirma gir 100.000 kroner til ny flyplass

Advokatfirma bidrar med 100.000 kroner for å få realisert en ny stor flyplass på Helgeland.
Foto: Polarsirkelen Lufthavnutvikling
Foto: Polarsirkelen Lufthavnutvikling

Det er i forbindelse med planer om en ny stor flyplass på Helgeland, at Polarsirkelen Lufthavnutvikling som er stiftet av det lokale næringslivet, har opprettet en spleis for å få realisert flyplassen.

Polarsirkelen Lufthavnutvikling har forpliktet seg til å innhente 150 millioner kroner til Avinor, opplyser førstnevnte på sine hjemmesider.

«Det private tilskuddet på 150 millioner er en betingelse for å utløse et tilskudd på kr. 450 millioner fra Rana Kommune som igjen utløser inntil kr. 2,73 milliarder fra staten, vedtatt og garantert av Stortinget.», skriver Polarsirkelen Lufthavnutvikling.

For å komme i mål med de 150 millioner kronene, er det altså satt i gang en spleis hvor det skal hentes inn totalt 15 millioner kroner. Ifølge spleisen har Nord Advokatfirma bidratt med 100.000 kroner.

Bidragene til spleisen vil for øvrig også bli overført til en klientkonto hos Nord Advokatfirma, ved advokat Thomas Andreassen. Advokaten vil være oppgjørsansvarlig, og utbetale bidrag samlet med andre tilskudd til flyplassen til Avinor, opplyser Polarsirkelen Lufthavnutvikling.

I en video publisert på sosiale medier opplyser Polarsirkelen Lufthavnutvikling, at også Helgeland Revisjon har bidratt med et beløp på mellom 150.000 og 200.000 kroner.

De som bidrar med 10.000 kroner eller mer vil få navnet sitt innskrevet på flyplassen.

Flyplassen skal etter planen åpne i 2025.

Advokatfirma sponser gatelag: – Vi synes dette er et veldig fint tiltak 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også