Advokatutgiftene knyttet til varslingssak nærmer seg tosifret millionbeløp

Fem advokatfirmaer har vært involvert i den pågående granskingen.
Wiersholm-partner Jan Fougner, som her er avbildet i en annen sammenheng. | Foto: Javad Parsa / NTB
Wiersholm-partner Jan Fougner, som her er avbildet i en annen sammenheng. | Foto: Javad Parsa / NTB

Det er Telemarksavisa som skriver at den pågående granskingen av arbeidsmiljøet i Vestfold og Telemark fylkeskommune til nå har kostet fylkeskommunen 8,4 millioner kroner. Sluttregningen kan komme på et tosifret millionbeløp, ifølge avisens opplysninger.

Kommunal Rapport skriver at det er totalt fem advokatfirmaer som har fakturert fylkeskommunen for juridisk bistand i denne saken.

Tenden Advokatfirma har fakturert 530.000 kroner, CMS Kluge har fakturert 170.000 kroner, Advokatfirmaet Fremmer har fakturert 153.000 kroner, mens Kvale har fakturert 152.000 kroner.

Det var hovedverneombudet i Vestfold og Telemark fylkeskommune som i fjor sommer leverte et varsel mot toppledelsen i fylkeskommunen på vegne av de ansatte.

I oktober ble det klart at fylkeskommunen hadde gitt Wiersholm oppdraget med å granske arbeidsmiljøet. Regningen var da ventet å komme på 1,5 millioner kroner, men fylkesdirektør Arve Semb Christophersen måtte senere meddele at regningen vil bli «vesentlig større, uten at vi nå helt vet hvor dette ender».

Det er Wiersholm-partner Jan Fougner som leder arbeidet med granskingsrapporten. Han har tidligere ledet en rekke profilerte granskninger, blant annet håndteringen av smitteutbruddet på Hurtigruten, som oppstod i juli i 2020. Advokaten sier til Telemarksavisa at han ikke kan si når rapporten er klar.

– Vi er i siste fase med innhenting av faktum. Det som deretter gjenstår er ytterligere kontradiksjon og rapportutarbeiding. Vi har god framdrift, men kan ikke gi deg noen overleveringsdato.

Jan Fougner bistår Gjerdrum kommune

Jan Fougner gransker varslingssak – utsetter levering av rapport

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også