AdvokatWatch

– Jeg er ekstremt lite opptatt av penger. Min drivkraft har vært å bli forsvarer

Årlig fakturerer Øyvind Bratlien 3000 arbeidstimer, men penger er ikke det som opptar ham, ifølge advokaten selv.

Øyvind Bratlien (til høyre) i samtale med advokat Fisnik Baki under en rettssak i 2020. Begge er partnere i Advokatfirmaet Bratlien. | Foto: Terje Bendiksby/NTB

Våren 2018 etablerte Ole Magnus Strømmen og Øyvind Bratlien Advokatfirmaet Bratlien AS. Nærmere fire år senere omsetter advokatfirmaet, med fire partnere, for over 16 millioner kroner årlig.

Øyvind Bratlien har den seneste tiden vært svært aktuell i forbindelse med at han er forsvarer for den tidligere soldaten Zikrija Krkic, som denne uken ble frikjent for dobbeltdrap i lagmannsretten. Krkic ble først dømt til 21 års forvaring i Drammen tingrett.

– Der Drammen tingrett feilet totalt, viste Borgarting lagmannsrett igjen at de er Norges mest profesjonelle domstol, uttalte Bratlien til TV2 etter frikjennelsen.

I et intervju med samme kanal søndag får advokaten spørsmål om han er opptatt av penger, etter at Bratlien først forteller at han fakturerer 3000 arbeidstimer årlig.

– Jeg er ekstremt lite opptatt av penger. Min drivkraft har vært å bli forsvarer. Sånn har det vært siden jeg leste boka om justismordet mot Per Liland på 90-tallet. Helt siden den gang har jeg følt en ekstrem distanse til politi og påtalemyndighet, sier han til TV2.

Han innrømmer overfor kanalen at det går utover menneskene rundt ham, når han jobber så mye. Ifølge advokaten sover han også langt mindre enn det helsemyndighetene anbefaler.

Mener advokatfullmektigens tidligere jobb har hatt innvirkning på kommunens saksbehandling: – Virker ikke beroligende

Shæriætis advokat etter dysleksi-kjennelse: – Resultatet er uheldig

Advokatforeningens leder: – Det er krefter som vil utvide aksjonen til å gjelde flere instanser, men vi skal prøve å holde dette på et sivilisert plan 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch