AdvokatWatch

Krigen i Ukraina: Advokatfirmaer donerer en kvart million kroner hver

Flere advokatfirmaer gir pengebeløp til organisasjoner i forbindelse med krigen i Ukraina.

Thommessens lokaler i Vika. | Foto: Stian olsen

Det er gått fem dager siden Russland invaderte Ukraina, til kraftig fordømmelse fra omverdenen.

Mandag klokken 10.00 startet forhandlingsmøtet mellom Ukraina og Russland på grensen til Hviterussland, ifølge The Guardian.

Samtidig melder Thommessen på LinkedIn, at de donerer et pengebeløp til Leger Uten Grenser.

– Situasjonen i Ukraina er skremmende og vår medfølelse går til det ukrainske folket. Thommessen ønsker å bidra til den viktige nødhjelpen i regionen, og donerer 250.000 kroner til vår viktigste CSR-partner, Leger Uten Grenser, for å hjelpe dem med det viktige oppdraget i Ukraina, skriver Thommessen.

– Russlands invasjon av Ukraina bryter med FN-pakten, som forbyr bruk av makt mot en annen stats territorielle integritet. Som Søren Skibsted, partner i Kroman Reumert, oppfordrer vi også alle som fremmer og beskytter rettssikkerheten til å fordømme Russlands invasjon av Ukraina og støtte folket i Ukraina, skriver advokatfirmaet videre, og legger til hashtaggen #standwithukraine.

Thommessen er ikke det eneste advokatfirmaet som bidrar i forbindelse med krigen.

Grette skriver på LinkedIn, at de støtter Flyktninghjelpen. Advokatfirmaet opplyser til AdvokatWatch, at de gir 250.000 kroner til den humanitære organisasjonen.

Simonsen Vogt Wiig melder også at de donerer 250.000 kroner til Flyktninghjelpen, for å støtte organisasjonens arbeid for å hjelpe uskyldige sivile i regionen.

– Situasjonen i Ukraina er skremmende og et alvorlig brudd på folkeretten. Rettsstaten og demokratiet er urokkelige hjørnesteiner i vårt moderne samfunn, og de siste dagers handlinger har ikke latt noen være urørt. Vi står i solidaritet med det ukrainske folket og alle som er berørt av de pågående grusomhetene, skriver Simonsen Vogt Wiig.

CMS Kluge forteller de har hatt et samarbeid med samme organisasjon siden 2012, og at de nå bidrar med ytterligere midler for å støtte Flyktninghjelpens viktige arbeid.

Codex Advokat Oslo samarbeider med Kirkens Nødhjelp, via Hungarian Interchurch Aid, som er i gang med å levere forsyninger til personer som er rammet av krigen i Ukraina, skriver advokatfirmaet på LinkedIn.

Wiersholm samarbeider med Redd Barna, og oppfordrer på sin egen LinkedIn-side til å støtte organisasjonens arbeid for barn i krig og konflikt.

Thommessen har utviklet digital testamentløsning for Leger Uten Grenser

I over fem år bistod Wikborg Rein-partneren ukrainske Naftogaz i milliardtvister med russiske Gazprom. Nå hjelper han klienter med å håndtere konsekvensene av krigen

Partner i DLA Piper: – Vi opplever stor pågang av forespørsler fra både norske og utenlandske klienter knyttet til de endrede sanksjonene mot Russland og Øst-Ukraina 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch