Hevder hun ble presset av CMS Kluge-partner til å signere avtale om å forlate selskap på dagen

CMS Kluge-partner avviser påstandene fra tidligere administrerende direktør i Keolis, Gry Miriam Olsen.
Foto: Aleksander Losnegård
Foto: Aleksander Losnegård

I januar i fjor skrev E24 at Keolis, som drifter Bybanen i Bergen, var blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet med administrerende direktør Gry Miriam Olsen etter en varslingssak.

Olsen valgte samtidig å ikke tiltre i stillingen som regiondirektør for Vestlandet i NHO, som skulle være hennes neste stoppested.

Det var Kluge, i dag CMS Kluge, som ble hyret inn av Keolis for å gjøre en uavhengig, ekstern gjennomgang av varslingssaken. Rapporten fra gjennomgangen ble lagt fram av CMS Kluge-partner Nina G. Sandnes, og arbeidsforholdet til Olsen ble avsluttet samme dag på bakgrunn av vurderingene og konklusjonene i rapporten, ifølge Keolis.

I et intervju med Bergensavisen hevder Gry Miriam Olsen nå, at hun opplevde å bli presset av Sandnes til å skrive under en avtale om å forlate Keolis på dagen da hun var i møte med selskapet om varselet.

På spørsmål fra avisen om hun angret på at hun lot seg presse, svarer Olsen:

– Ja. Jeg kjente ikke meg selv igjen i påstandene i varselet. Jeg hadde heller ikke lest rapporten. Den fikk jeg tilsendt etter at jeg hadde underskrevet.

CMS-Kluge partner Nina G. Sandnes avviser at Olsen ble presset til å signere avtalen.

– Olsen var på samme måte som arbeidsgiver representert med advokat i saken. Det er høyst frivillig om man vil løse en konflikt eller uenighet gjennom en avtale. Jeg formoder at Olsen hadde sine gode grunner til at hun valgte det, sier advokat Sandnes til avisen.

Sandnes påpeker at varselet ble håndtert på en grundig måte, med blant annet omfattende og grundige intervjuer, undersøkelser og at alle involvert partner fikk anledning til å uttale seg - også Olsen.

– Den etterfølgende dialogen som ledet til at partene ble enige om en avtaleløsning, var basert på en profesjonell, god og saklig dialog mellom partene og deres respektive advokater, sier Sandnes.

Styreleder i Keolis, Wenche Kjølås, ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også