– Vi kvinner er flinke til å jobbe målrettet. Vi er gode på tydelig kommunikasjon, og på å slippe til alle

Styreleder i BDO Norge og leder av advokatvirksomheten til BDO i Trondheim, Ingjer Ofstad, er en av få kvinnelige styreledere i Trøndelag.
Ingjer Ofstad er partner, styreleder i BDO Norge og leder for advokatvirksomheten i BDO Trondheim. | Foto: BDO
Ingjer Ofstad er partner, styreleder i BDO Norge og leder for advokatvirksomheten i BDO Trondheim. | Foto: BDO

Det skriver MN24.

Til avisen forteller Ingjer Ofstad at hun tror mye av årsaken til at de fortsatt er så få kvinnelige styreledere, er at mange ikke ønsker så krevende roller.

Ofstad er styreleder i BDO Norge, partner i firmaet og leder for advokatvirksomheten til BDO i Trondheim. Hun ble styreleder i 2019 og ledet styremøtet til BDO Norge, som konsernets første kvinnelige styreleder. Hun har jobbet i BDO siden 2016.

Videre forteller Ofstad til MN24 at hun mener det må jobbes mer målrettet for å få inn kvinner.

– Da tror jeg det handler om å endre holdninger. Det må være tillatt å ta det litt mer med ro de travleste årene når mange stifter familie, og så heller komme sterkere tilbake. Det handler om å klare å tenke langsiktig, sier Ofstad til avisen.

En undersøkelse utført av konsulentfirmaet Dun & Braadstreet viser at det er smart og lønnsomt å ha kvinnelige styreleder. Undersøkelsen viser at kvinnelige ledere leverer betydelig bedre økonomiske resultater enn mannlige ledere i bedrifter med er enn 150 millioner kroner i omsetning.

Analytiker i Dun & Bradstreet, Brit Elise Melhus, forteller til avisen at bedriftene med kvinnelig styreleder også er jevnt mer solide, med høyrer egenkapitalandel

– Vi kvinner er flinke til å jobbe målrettet. Vi er gode på tydelig kommunikasjon, og på å slippe til alle. Vi har et omsorgen, samtidig som vi tåler å stå i press og stress, sier Ofstad om undersøkelsen til MN24.

Før Ofstad gikk til BDO var hun advokat og partner i Arntzen de Besche i Trondheim, hvor hun jobbet fra 2009 og til 2016. Hun har også jobbet som advokatfullmektig i Sparebank 1 og som advokat i tidligere Vogt & Wiig.

Fornyet tillit for BDO Advokater - kommune forlenger varsleravtale

Bank engasjerer BDO Advokater for granskning av kritiske forhold omtalt i media

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også