Styreleder i Wikborg Rein: – Konkurransen blir tøff og gjennomsnittlig karakternivå blir høyt

Studenten Jenny Eggen Halvorsen reagerer på karakterkrav fra advokatfirmaer. Advokatfirmaer sier at karakterer kan være nødvendig i sorteringen av søknader.
Styreleder Geir Sviggum i Wikborg Rein. | Foto: Ellen Balke Hveem/NHH-symposiet
Styreleder Geir Sviggum i Wikborg Rein. | Foto: Ellen Balke Hveem/NHH-symposiet

Jenny Eggen Halvorsen (24) forteller til Universitas at hun har mistet motet i jobbsøkingen og at høye forventninger fra arbeidsmarkedet skaper press hos jusstudenter.

Halvorsen sier at hun kunne sette en sjekk på alle målene bedriften satte, helt til noen spurte hva snittet var. Hun synes det blir feil at en bokstav skal beskrive så mye av hvordan man er som student, men opplever likevel at det er et stort fokus blant studentene.

Til Universitas forteller Anniken Wichstrøm Flinder, HR-manager hos Kvale, at de er nødt til å bruke noen parameter til å sortere søknadsbunken hvis de har mange søkere, og at det i mange tilfeller kan være karakterer, men også verv, erfaringer, studentjobber og lignende.

Når det gjelder karakterene svarer Wichstrøm Flinder at det ikke er så farlig hvor mange C-er en student har på vitnemålet.

– Hvis du har sjørett som fag derimot, er det fint å ha en god karakter, siden det er et av våre fagfelt, sier hun til Universitas.

Geir Sviggum, partner i Wikborg Rein, forteller til Universitas at det er viktig for dem i Wikborg Rein å bruke tid på å bli kjent med folk, men at det ikke er tvil om at dokumenterte akademiske ferdigheter også er viktig.

Han opplyser videre at de har mange søkere, og at det i seg selv gjør at konkurransen blir tøff og at gjennomsnittlig karakternivå blir høyt hos dem.

Sviggum forteller at det også hos dem, i likhet med Kvale, vil være en fordel dersom du er faglig sterk i fagene som er mest relevant hos dem.

– Som nyutdannet er man i større grad et ubeskrevet blad når det gjelder erfaring og kompetanse. Da er karakterene viktigere enn senere i karrieren, sier Sviggum til Universitas.

– Det er ikke noe å lure på. Innenfor disse områdene er de store advokatfirmaene i Oslo våre konkurrenter

– Jeg jobber betydelig flere timer enn jeg får akseptert honorering for 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også