AdvokatWatch

120 jusstudenter må ta eksamen på nytt

En tidligere eksamen ble brukt på vårens eksamen i et jussemne ved UiO. Derfor annulleres eksamen, og rundt 120 kandidater må ta eksamen på nytt.

Universitetsplassen i Oslo | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

– Dette var en vanskelig beslutning å ta, vi har begått en feil og konsekvensen er at studentene må sette seg til eksamensbordet igjen. Vi ser imidlertid ingen annen utvei, siden feilen gjør at vi ikke kan sikre at alle eksamenskandidatene får en rettferdig vurdering av sin innsats under eksamen, sier studiedekan Marianne Jenum Hotvedt ved Universitetet i Oslo (UiO).

Det var i valgemnet bygge- og entrepriserett som ble holdt 26. april, at en oppgave fra en tidligere eksamen ble brukt i vårens hjemmeeksamen. Siden tidligere eksamensoppgaver ligger ute med veiledning til hvordan besvare oppgaven, kan de studentene som fant fram til veiledningen, ha fått en utilsiktet fordel, skriver juridisk fakultet på sine nettsider.

– Vår vurdering er at det ikke er mulig med en rettferdig sensur av denne eksamen, sier Hotvedt til nettsidene.

Hun forteller at det ikke har vært uvanlig å bruke tidligere eksamensoppgaver til eksamen fordi det er begrenset på en vanlig skoleeksamen hvilke hjelpemidler kandidatene har tilgang til.

– Dette er svært leit for de som rammes av feilen, og jeg har beklaget på det sterkeste overfor de som har fått sin eksamen annullert. Vi får nå mange tilbakemeldinger fra frustrerte studenter, og jeg har full forståelse for at de reagerer, sier studiedekanen.

– Faren min er advokat og jeg har sett det han har gjort oppover, og jeg fant ut at det var noe for meg

Fullførte jusstudiet på to år og åtte måneder: – Jeg tror alle kan gjøre det, men det krever disiplin

Advokatutgifter til studenter tatt for fusk mer enn fordoblet

Tidligst nye jussutdanninger i 2023 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch