AdvokatWatch

Elden anker til disiplinærnemnden

Disiplinærutvalget mener Elden har brutt et punkt i Regler for god advokatskikk (RGA). Nå anker advokaten.

John Christian Elden, her avbildet under en sak i Nedre Romerike tingrett i 2020. | Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg har ingen kommentarer nå, men avventer klagebehandlingen. Selv om jeg ble frifunnet for det meste, tenker jeg det er greit å klage over en kritikk gitt under tvil, og etter at sekretariatet ba klagen mot meg vurdert som åpenbart grunnløs, skriver advokat John Christian Elden i en tekstmelding til VG.

Det var i desember at artist Kim Wigaard klaget advokat Elden inn til disiplinærutvalget for brudd på reglene om interessekonflikt.

Klagen kom i kjølvannet av at Elden Advokatfirma ikke ville påta seg et nytt oppdrag for Wigaard fordi advokat Elden representerte artistens tidligere manager, Erland Bakke, i en tvist mot VG.

Wigaard var i flere år representert av advokatfirmaet.

I slutten av mars fikk Elden kritikk for å ha opptrådt i strid med RGA punkt 3.2.1. Punktet skal tolkes strengt, bemerket utvalget, som i sin avgjørelse skrev at det hadde «funnet løsningen tvilsom».

Nå har Elden altså påklaget vedtaket til disiplinærnemnden.

«Jeg mener min vurdering og avveining var korrekt, og kan dermed vanskelig akseptere den foreliggende uttalelse selv om den er avsagt under tvil, og velger derfor å påklage denne», skriver han.

Elden er også klaget inn til disiplinærutvalget i en annen sak. Faren til Birgitte Tengs har klaget inn Elden fordi han mener advokaten har hatt en dobbeltrolle i Tengs-saken, skrev TV 2 i april.

Elden avviser anklagene.

Ny disiplinærklage mot Elden

Disiplinærutvalget mener Elden har opptrådt i strid med regler for god advokatskikk på ett punkt: – Advokater må tåle kritikk 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch