Advokat fakturerte over to millioner kroner – fylkeskommune vil kun betale én fjerdedel

Fylkeskommunen mener advokatkostnadene er «oppsiktsvekkende høye», viser et brev.
Vestfold og Telemark fylkeskommune, Fylkeshuset i Tønsberg. | Foto: Christian Brekke / Vestfold og Telemark fylkeskommune
Vestfold og Telemark fylkeskommune, Fylkeshuset i Tønsberg. | Foto: Christian Brekke / Vestfold og Telemark fylkeskommune

Det er Telemarksavisa som skriver at Tor Henning Rustan Knudsen i KPMG Law har levert den største advokatregningen fra eksterne advokater i varslingssaken i Telemark og Vestfold fylkeskommune.

Knudsen har representert Marianne Kristoffersen Egeland, som er seksjonsleder for mestring og utvikling i fylkeskommunens HR-avdeling. For dette arbeidet har han fakturert fylkeskommunen nærmere 2,1 millioner kroner, viser dokumenter avisen har innhentet. Det er en regning fylkeskommunen ikke vil betale.

«Etter vår vurdering knytter det meste av advokatbistanden seg til klientens posisjonering i forbindelse med en mulig personalsak, hvilket faller utenfor hva arbeidsgiver dekker i forbindelse med granskingen», skriver fylkesadvokat Birgitte Marie Thomassen Garvik i et brev til advokat Knudsen som TA har fått tilgang til.

«Fylkeskommunen er for øvrig ikke forpliktet til å dekke kostnader klienten selv har pådratt seg for å vareta sin posisjon etter at undersøkelsen ble avsluttet», bemerker fylkesadvokaten videre.

I brevet omtaler hun kostnadene som «oppsiktsvekkende høye» sammenholdt med «alle de øvrige berørtes advokatkostnader».

«Fylkeskommunen ber om at det oversendes en ny faktura på maksimum kr 500.000, – som endelig oppgjør av advokatkostnader for din klient», skriver fylkesadvokat Garvik til advokat Knudsen.

Telemarksavisa har vært i kontakt med både Egeland og advokat Knudsen. Ingen av dem ønsker å kommentere saken nærmere.

– Vi ser av brevet fra fylkeskommunen at det er unntatt offentlighet i medhold av offentlighetsloven § 23 første ledd. Selv om denne reguleringen likevel ikke er etterlevd, så forholder vi oss til den, og vi avstår derfor fra å kommentere saken, skriver Knudsen.

Varslingsrapport kostet 15 millioner kroner – Fougner ber fylkeskommune redusere kostnadene til eksterne advokater

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også