Advokat mener at kommune ikke gjør nok for næringslivet: – Har aldri blitt opplevd som en støttespiller eller tilrettelegger

Advokat Trude Marie Wold er uenig med ordføreren og næringssjefen i kommunen.
Advokat og daglig leder Trude Marie Wold. | Foto: Advokatfirmaet Wold
Advokat og daglig leder Trude Marie Wold. | Foto: Advokatfirmaet Wold

Det er i et innlegg som først ble publisert på Facebook at advokat Trude Marie Wold, som er daglig leder i Advokatfirmaet Wold på Sortland, uttrykker sin frustrasjon over det hun opplever som manglende bidrag fra kommunen til det lokale næringslivet.

Bladet Vesterålen har gjengitt innlegget i sin helhet.

Innlegget er det hittil siste i en pågående debatt hvor blant andre ordfører Karl-Erling Nordlund (Sp), kommunens næringssjef Victor Johnsen og næringslivsaktør Finn Pedersen har engasjert seg.

Johnsen har uttalt at kommunen alltid vil strekke seg for å bli bedre for næringslivet og innbyggere. Pedersen er ikke enig i dette.

Advokat Wold skriver i sitt innlegg at «Pedersen er mye nærmere virkeligheten, slik jeg ser det, enn kommunen er her», og utdyper:

«Sortland kommune har aldri, uavhengig av hvem som har vært ordfører, i løpet av de 20 årene som advokatfirmaet Wold har eksistert, blitt opplevd som en støttespiller eller tilrettelegger.»

Ifølge advokat Wold har kommunen «aldri tatt kontakt, invitert oss eller hørt med oss hva som er viktig for oss som næringslivsaktør».

«Vi har aldri opplevd å bli heiet på eller på annet vis kjent på anerkjennelse for det vi har bygd opp», skriver Wold videre.

«Sortland kommune går også utenfor regionen når de trenger advokatkompetanse, og det uten å høre med oss som er her, hva vi har å tilby», påpeker daglig leder i Advokatfirmaet Wold.

Aktiviteten i det lokale næringslivet «er med på å skape bolyst og bidrar til at folk har lyst eller ikke lyst til å flytte hit», mener Wold.

Advokaten tror kommunen har «mye å gå på når det gjelder å strekke seg for næringsliv og befolkning», avrunder hun.

– Det er en myte at man må til de store advokatfirmaene i Oslo for å få god bistand når det gjelder forretningsjuss

Kritiserer kommuner: – At Oslo-advokater skal være flinkere til å tolke loven enn vi som jobber her i distriktet, er underlig 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også