Stortingets Grette-regning har kommet opp i 4,5 millioner kroner: – Vi kommer ikke til å bruke eksterne advokater på dette fremover

Stortingspresident Masud Gharahkhani varsler stopp i bruk av eksterne advokater i saken om pendlerboliger.
Stortingspresident Masud Gharahkhani. | Foto: Heiko Junge/NTB
Stortingspresident Masud Gharahkhani. | Foto: Heiko Junge/NTB

I desember i fjor la Grette frem sin skatterevisjon rapport knyttet til pendlerboligsakene. Rapporten var anslått til å koste cirka to millioner kroner (inkludert moms), men endte på 3,8 millioner kroner.

I ettertid har Grette fortsatt å bistå Stortinget i pendlerboligsakene, samtidig som advokatfirmaet også har med andre skatterettslige problemstillinger enn pendlerboliger.

Ifølge VG er Grette-regningen nå på totalt 4,5 millioner kroner, og det er ikke inkludert eventuelle fakturaer for mai og juni. Skatteetaten mener Stortinget skylder i overkant av 1,3 millioner kroner i arbeidsgiveravgift grunnet på grunnet feil håndhevelse av pendlerboliger.

– Vi skal selvsagt betale arbeidsgiveravgiften Skatteetaten pålegger oss etter endelig vedtak. Og vi kommer ikke til å bruke eksterne advokater på dette fremover, sier stortingspresident Masud Gharahkhani til avisen.

VG skriver at de stiller Gharahkhani gjentatte spørsmål om han skulle ønske at det ikke hadde blitt brukt flere hundre tusen kroner på advokater fra Grette mens han har vært president, men han svarer ikke direkte på spørsmålet.

28 stortingspolitikere har også fått varsel om skattesmell etter pendlerbråket, en av disse er justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Skattesmell for Mehl

Stortinget får mer advokathjelp: – I en slik situasjon har vi behov for skatterettslig spisskompetanse. Grette har slik kompetanse

Skatteetaten svarer Grette: – Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis 

Grettes skatterapport nesten dobbelt så dyr som planlagt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også