Topp 10 i Mergermarkets halvårsrapport: Thommessen med flest transaksjoner - Arntzen de Besche klatrer flest plasser

Analysehuset Mergermarket har offentliggjort en fersk M&A-rapport, som viser hvilke advokatfirmaer i Norge som har vært de mest aktive i første halvår.
Utenfor Arntzen de Besches lokaler i Vika i Oslo | Foto: Stian Olsen
Utenfor Arntzen de Besches lokaler i Vika i Oslo | Foto: Stian Olsen

Ifølge rapporten er det uforandret i topp to sammenliknet med første halvår i fjor. Thommessen troner øverst med 52 transaksjoner (9,6 milliarder dollar i total transaksjonsverdi) foran Schjødt med 38 transaksjoner (9,7 milliarder dollar).

Wikborg Rein klatrer fra plass nummer 5 i første halvår 2021 til plass nummer 3 i år. Advokatfirmaet har vært involvert i 29 transaksjoner, med en totalverdi på 3,4 milliarder dollar.

Det firmaet som imidlertid klatrer flest plasser, er Arntzen de Besche, som også har gjengitt topp 10-listen på sin LinkedIn-side. Arntzen de Besche går fra plass nummer 10 i første halvår i fjor, til plass nummer 4 nå. Advokatfirmaet har involvert i 27 transaksjoner, med en totalverdi på 8,8 milliarder dollar.

– De siste årene har vi styrket laget – både i bredden og dybden. Vi opplever en vinn-vinn-situasjon hvor vi tar markedsandeler både i markedet for de største transaksjonene og i markedet for small/medium cap, uttaler Knut Martinsen, leder av M&A- og kapitalmarkedsavdelingen i Arntzen de Besche på LinkedIn.

Wiersholm skyves ned fra 4. plass til 5. plass (25 transaksjoner - 2,9 milliarder dollar), mens Selmer i år som i fjor ligger på 6. plass (22 transaksjoner - 1,3 milliarder dollar).

Deretter følger DLA Piper, som har gått opp fra 9. plass til 7. plass, med 20 transaksjoner (376 millioner dollar).

Simonsen Vogt Wiig er på 8. plass, som de også var i 1H21. Advokatfirmaet har vært involvert i 17 transaksjoner, med en totalverdi på 67 millioner dollar.

CLP, som er det desidert minste advokatfirmaet på listen målt i omsetning, er registrert med 15 transaksjoner. Den totale transaksjonsverdien på disse 15 transaksjonene er imidlertid hele 4,8 milliarder dollar.

Sist på listen topp 10-listen, er CMS Kluge, som klatrer fra nummer 12. Advokatfirmaet har vært involvert i totalt 15 transaksjoner, med en totalverdi på 100 millioner dollar.

Brækhus støtter sentrale satsingsområder med nye opprykk

Koronapandemien førte til bråstopp på et av advokatfirmaets hovedsatsingsområder. Nå utvider de teamet for å møte økt etterspørsel

Konsulentbruken i Helseplattformen: – Vurderingen Wikborg Rein gjorde, burde vært fremlagt for styret og medført tiltak  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også