CMS Kluge skal føre Førdefjordsaken

Etter en anbudsprosess hvor flere advokatfirmaer deltok, er det nå klart at CMS Kluge skal føre søksmålet om gruvedumping for Natur og Ungdom og Naturvernforbundet.
Asle Bjelland (t.v.), Amund Noss og Ina Ytterstad Bjørnrå. | Foto: CMS Kluge
Asle Bjelland (t.v.), Amund Noss og Ina Ytterstad Bjørnrå. | Foto: CMS Kluge

Det opplyser de to organisasjonene i en pressemelding.

Det er CMS Kluge-partnerne Amund Noss og Asle Bjelland som vil prosedere saken, sammen med fullmektig Ina Ytterstad Bjørnrå.

– Dette er en viktig naturvernsak. Dersom gruvedriften hadde blitt gjennomført på en annen måte, kunne man ha utnyttet ressursene bedre og unngått sjødeponering. Derfor reiser denne saken en rekke spørsmål som fortjener en grundig behandling i domstolen. Vårt mål er å få fastslått at de offentlige tillatelsene må omgjøres. Vi stiller med et stort lag og ser frem til samarbeidet med miljøorganisasjonene, sier Noss i pressemeldingen.

Det var i sommer at det ble klart at Naturvernforbundet og Natur og Ungdom vil saksøke staten for tillatelsen til gruvedrift med dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Arbeidet med stevningen er i gang. Saken kommer trolig opp for behandling i Oslo tingrett neste høst.

Gina Gylver er glad for at avtalen med CMS Kluge er på plass.

– CMS Kluge har tilbudt et svært kompetent team sammensatt av personer som besitter ekspertise innen offentlig forvaltning, industri og EØS-rett, blant annet. Vi har stor tro på at de kan hjelpe oss med å vinne saken, slik at vi hindrer sjødeponi i Førdefjorden og styrker naturens rettsvern, uttaler Natur og Ungdom-lederen.

Truls Gulowsen, som er leder i Naturvernforbundet, sier at advokatfirmaet har vist «et sterkt engasjement for saken».

– De har god kjennskap til våre arbeidsmåter og behov som miljøorganisasjoner. Vi er også glade for at det er flere andre byråer som har vist sterk interesse for saken, og mener det tyder på at vi har en reell sjanse til å vinne frem, sier Gulowsen.

Kvale og CMS Kluge deler rammeavtale på 25 millioner kroner 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også