Juristforbundet: Over 70 prosent av landets Nav-kontorer mangler jurister

Det er et tydelig behov for jurister på Navs sine lokalkontorer, ifølge Juristforbundet.
Foto: Lise Åserud/NTB
Foto: Lise Åserud/NTB

Av landets 264 Nav-kontor er det bare jurister på 65 av dem. Rettsikkerheten til innbyggerne svekkes på grunn av dette, skriver Juristforbundet i en pressemelding tirsdag morgen.

Ifølge pressemeldingen er rundt 700 av Nav sine 800 jurister medlemmer i foreningen Juristforbundet i Nav, som tilsvarer 87 prosent.

I pressemeldingen kommer det frem at det bare er et fåtall jurister på Nav-kontorene i landets nordligste fylker, og det er også mangelfullt i sør. I Midt-Norge, nærmere bestemt Trondheim, er det ingen jurister på Nav-kontorene, viser tall fra Juristforbundets medlemsdatabase.

– Alle kommer i kontakt med Nav i løpet av livet. Derfor er vi tjent med en velfungerende og profesjonell aktør som tar rettssikkerheten på alvor. Vi er bekymret for hvordan rettsikkerheten blir ivaretatt med så få jurister ute på lokalkontorene, sier Cathrine Petersen, leder for Juristforbundet i Nav.

Petersen tror ikke det er realistisk at alle 264 kontorene kan få en egen jurist, men hun mener kontorene må få tilgang på juridisk kompetanse.

– Det er mange medarbeidere i Nav som har en god juridisk forståelse når de har fått en kvalitativt god opplæring. Det bør derfor ansettes jurister som kan sikre at medarbeiderne i Nav nettopp har denne gode juridiske forståelsen, sier Petersen og legger til:

– Vi må tørre å definere de ulike kompetansene. Vi føler at juristene forsvinner litt og at arbeidsgiver ikke er bevisst på at dette er en profesjon som trengs på Nav-kontorene.

Ordningen med koordinerende advokater i behandlingen av NAV-skandalen avvikles

EY hentet Navs IT-direktør

Tidligere Wikborg Rein-advokat blir en del av Navs nye juridiske avdeling 

Navs nye juridiske direktør: – Jeg har stor tro på det løftet som nå skjer av de juridiske prosessene i etaten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også