Har hyret Simonsen Vogt Wiig etter strømsmell

Strømselskap prøver å redusere tap etter fastprisavtale-tabbe, og får i den anledning bistand fra Simonsen Vogt Wiig.
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Strøm har vært på alles lepper, etter at prisene begynte å stige på nyåret 2021.

Det har ført til at blant annet kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjesvik (Sp) har bedt alle departementene om å ta grep for å spare strøm i sine bygg og eiendommer. Torsdag fortalte Oslo lufthavn at også de senker temperaturen i terminalen og andre bygg, ifølge Romerikes Blad.

AdvokatWatch skrev nylig at de store advokat- og revisjonsfirmaene er i gang med å se på strømsparingstiltak, selv om de færreste, i alle blant advokatfirmaene, kan vise til konkrete tiltak.

Tidligere denne måneden fortalte NTB, at ingen strømselskaper for tiden fastprisavtaler i Sør-Norge, men i Midt- og Nord-Norge, der prisene er lavere, er det flere avtaler å velge mellom.

Meløy Energi i Nordland var for sen i mars med å regulere egne priser da markedet endret seg. Kunder i hele landet fikk en fastprisavtale på 126 øre/kWh, før kraftselskapet stoppet salget.

Meløy Energi har tapt millioner på  dette, og kraftselskapet har sett på muligheten til å komme seg ut av disse avtalene, skriver NRK.

– I en situasjon der selskapet taper så mye penger er det naturlig å undersøke det juridiske grunnlaget for å redusere våre tap, sier daglig leder Børge Selstad i Meløy Energi.

Ifølge statskanalen får selskapet bistand av Simonsen Vogt Wiig. Advokatfirmaet har sett på om Meløy Energi på en lovlig måte kan si opp kunder som melder flytting.

– Den konkluderer, under tvil, med at kunden har rett til å flytte avtalen til en ny adresse. Kunden vil få skriftlig beskjed om dette i dag, sier Selstad.

Advokat- og revisjonsfirmaer i gang med å se på strømsparingstiltak

AdvokatWatch får ny søsteravis 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også