Arvid Sjødin: – Advokater tror veldig mye på seg selv, så jeg tror ikke de utroper noen andre til geni

Arvid Sjødin ble hyllet under Advokatforeningens høstseminar for forsvarsadvokater i helgen. Selv forteller Sjødin at han aldri har opplevd støtte fra bransjekolleger.
Forsvarer Arvid Sjødin under fredagens pressekonferanse da Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud la fram påtalemyndighetens innstilling i saken mot Baneheia-dømte Viggo Kristiansen. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB
Forsvarer Arvid Sjødin under fredagens pressekonferanse da Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud la fram påtalemyndighetens innstilling i saken mot Baneheia-dømte Viggo Kristiansen. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Fredag la Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ned påstand om frifinnelse av Viggo Kristiansen. Det er Borgarting lagmannsrett som skal avsi den frifinnende dommen mot Kristiansen, men dette er sett på som en ren formalitet.

Arvid Sjødin har vært Viggo Kristiansens advokat siden 2012 da han overtok etter Sigurd Klomsæt. Fredag varslet han at klienten kan komme til å kreve over 30 millioner kroner i erstatning.

I helgen var Sjødin invitert til Advokatforeningens høstseminar for forsvarsadvokater. Ifølge VG fortalte Sjødin at han aldri hadde opplevd støtte fra sine kolleger, samt at han var blitt skjelt ut og kalt idiot av sin egen stand.

– Jeg har meldt meg ut av Advokatforeningen for lenge siden. De har ikke vært til noen hjelp, sa Sjødin til salen, ifølge VG.

Når avisen spør om han tror han vil bli kalt geni nå etter avgjørelsen i Baneheia-saken, svarer Sjødin:

– Nei, det tror jeg ikke. Advokater tror veldig mye på seg selv, så jeg tror ikke de utroper noen andre til geni. Det ligger ikke i jobben.

Til Fædrelandsvennen, som også var til stede på høstseminaret, sier Sjødin at han har fått mange klapp på skuldra fra kolleger i bransjen. Samtidig legger han til:

– Sannheten er at jeg ikke har så mye med advokater å gjøre på fritiden. Jeg har med de som jobber på mitt eget kontor å gjøre. De stoler jeg på og vet er greie folk, sier Sjødin, som er partner i Sjødin Meling & Co.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen som om han har tjent seg rik på Baneheia-saken, svarer Sjødin nei.

– Jeg tror ikke jeg har fått noe betalt noen gang.

Ifølge Sjødin var Kristiansen-familiens penger til advokatbistand brukt opp da han kom inn i saken, og derfor mente forsvareren at det ikke var rom for å ta seg betalt for jobben.

I fjor fikk han imidlertid utbetalt 1,2 millioner kroner av Gjenopptakelseskommisjonen, men han ba i utgangspunktet om 2,8 millioner.

Riksadvokaten ber om at Viggo Kristiansen frifinnes: Forsvarer varsler erstatningskrav på over 30 millioner kroner

Sjødin varsler at fetteren til Birgitte Tengs kommer til å fremme et erstatningskrav

Arvid Sjødin om rollen som advokat for Viggo Kristiansen: – Det har vært et helvete. Jeg er blitt kalt en hel masse ting

I september i fjor sa han at han antakelig kom til å gi seg som advokat i løpet av ett år. Nå skal Arvid Sjødin bistå Per Orderud 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også