Skal tilby gratis advokathjelp

Ungdom i Nord-Norge skal nå få tilbudet om gratis rettshjelp gjennom initiativet «Ung rettshjelp».
Gatejuristen holder til i Strandgata 5-7 i Tromsø. | Foto: Google Street View
Gatejuristen holder til i Strandgata 5-7 i Tromsø. | Foto: Google Street View

Det skriver avisen Nordlys.

Nå har «Ung rettshjelp» offisielt åpnet kontor i Tromsø, som skal dekke fylkene Troms og Finnmark og Nordland. Tiltaket er et samarbeid mellom Gatejuristen og Kirkens bymisjon, og skal hjelpe unge under 25 med å finne ut av rettighetene sine. Det er fra før av flere andre byer i Norge som også har tilbudet.

Tiltaket het tidligere Barnas jurist, som Gatejuristen i Oslo snakket om da AdvokatWatch besøkte dem for ett år siden.

Prosjektleder for «Ung rettshjelp», Wilde Elea Tobiassen, forteller til Nordlys at de har hatt 40 saker siden de kom til Tromsø i august. Videre opplyser hun at de i Oslo har hele 800 opprettede saker i år, og at det nå har inntaksstopp på Oslo-kontoret.

Tobiassen og Jenny Sjånes Johansen, leder for ILAG i Kirkens Bymisjon, forteller at det er flere saker de opplever at unge trenger rettshjelp til.

– Det kan være barn som ønsker bistand til samvær med en av foreldrene etter samlivsbrudd, det kan være hjelp med sin første bolig eller ønske om mer samvær med en forelder som soner i fengsel, sier Johansen og Tobiassen.

Foreløpig driftes tilbudet av statlige prosjektmidler. Leder for Gatejuristen i Tromsø, Nina Walthinsen, forteller til Nordlys at de håper Tromsø kommune vil bidra slik at tilbudet kan fortsette etter at prosjekttiden er over.

Tromsø-firma etablerer seg på nytt sted: – Da det eneste advokatkontoret i kommunen la ned praksisen, bestemte vi oss for å gå for det

Forlater revisjonsbransjen og går inn i ny rolle som økonomiansvarlig

Selmer-partneren ble dømt til å betale 37,7 millioner kroner i erstatning. Det var for lite, mente eiendomsselskap, og anket dommen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også