Schjødt åpner kontor i København

Norges største advokatfirma etablerer seg i Danmark. Det nye kontoret åpner tidlig i november.
Schjødt opplyser til AdvokatWatch at advokatene i Schjødt København skal holde til her, i Frederiksgade 21. | Foto: Google Street View
Schjødt opplyser til AdvokatWatch at advokatene i Schjødt København skal holde til her, i Frederiksgade 21. | Foto: Google Street View

Schjødt blir med etableringen det første skandinaviske advokatfirmaet med sterk britisk advokatkompetanse, opplyses det om i en pressemelding.

Jens Mathiasen, som tiltrer 9. november blir ansvarlig for å lede Schjødts nye kontor. Mathiasen har bakgrunn som partner i Gorrissen Federspiel and Holman Fenwick Willan. Med seg på laget får han Claus Hastrup Knudsen.

Kontoret i København skal drives i samsvar med verdiene, forretningspraksis og ledelsesmodell, som har gjort det mulig for Schjødt å utvikle seg og lykkes i Norge, Sverige og Storbritannia, heter det i pressemeldingen.

Styreleder og partner Olav Kolstad i Schjødt mener åpningen av kontoret i København vil sette advokatfirmaet i en unik posisjon for å bistå eksisterende og nye kunder i Nord-Europa.

– Vi er veldig glade for at Jens Mathiasen har sagt ja til å etablere og utvikle teamet vårt i Danmark, med bistand fra Claus Hastrup Knudsen. Mathiasen er en erfaren advokat innen shipping, finans og restrukturering. Han er i tillegg en allsidig forretningsadvokat, sier Kolstad.

– Knudsen er høyesterettsadvokat i Danmark, som ikke bare har lang erfaring med prosedyre, men også innen insolvens/restrukturering, eiendom, bygg og anlegg, samt M&A, legger Kolstad til.

Mathiasen forteller at han gleder seg til å starte opp det nye kontoret til Schjødt i Danmark.

– Vår ambisjon er at Schjødt skal være et logisk førstevalg for enhver Skandinavisk og regional sak i Danmark. Vi skal være et sterkt nasjonalt valg innenfor kjernesektorer og lovområder, som shipping, energi, fornybar, M&A&/corporate, finans, restrukturering/insolvens, prosedyre og eiendom.

– I likhet med Mathiasen har jeg en sterk tro på Schjødt-modellen. Jeg er sikker på etableringen av et kontor i København blir en suksess, og jeg ser frem til å åpne et kontor her. Jeg ser også frem til å bli partner i Schjødt, og utvikle det danske kontoret, slik at advokatfirmaet kan tilby sine tjenester til danske kunder, sier Knudsen.

Planen til Schjødt er starte kontoret med fire partnere, inkludert Mathiasen og Knudsen, i tillegg til flere andre medarbeidere.

– Dette med en sterk ambisjon og strategi om å vokse til en størrelse og kapasitet, som matcher kontorene i Norge og Sverige, står det i pressemeldingen.

Morten Richardsen blir partner i Schjødt: – Matcher min faglige profil helt utmerket

Schjødt-partner Iselin Nybø gir seg i politikken

Leder for Haavinds eiendomsavdeling går til Schjødt: – Jeg er entusiastisk over å starte på et nytt kapittel i karrieren

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også