EY har etablert virtuelt kontor: – Det er viktig å møte særlig de yngre generasjonene der de er

Brønnøysundregistrene har i samarbeid med EY laget et kontor i metaverset. Sistnevnte har også etablert et eget kontor i den virtuelle verdenen.
Foto: Brønnøysundregistrene
Foto: Brønnøysundregistrene

I en pressemelding skriver EY at selskapet har hatt en nøkkelrolle, når Brønnøysundregistrene og Skatteetaten nå blir de første norske offentlige aktørene som tester ut informasjonstjenester i den virtuelle verdenen Decentraland.

I det virtuelle kontoret vil du blant finne informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten og «hvordan starte en bedrift» fra Brønnøysundregistrene, heter det i pressemeldingen.

Ey har bistått gjennom hele prosessen, fra oppstart til «innflytting», opplyses det om.

– Vi har jobbet tett sammen med Brønnøysundregistrene og Skatteetaten for at de skal nå relevante, og da gjerne de yngste brukerne og bistå med riktig rapportering av nye typer tjenester, bedrifter og inntekter som for eksempel kryptovaluta, sier Magnus Jones, nordisk blokkjede- og innovasjonsleder i EY Tax & Law.

– Det har vært viktig å møte særlig de yngre generasjonene der de er, derfor har også EY etablert vårt eget kontor i metaverset, legger Jones til.

Ifølge Jones er det fortsatt nytt og krevende for de aller fleste å jobbe med metaverse og virtuelle kontorer, både fra et teknisk, markedsmessig og juridisk perspektiv.

– Det vi imidlertid ser at virksomheter har størst utfordringer med, er å tolke det regulatoriske, skattemessige og juridiske regelverket rundt metaverset som kan være veldig komplekst. EY ser det derfor som svært positivt at norske myndigheter nå bidrar med å bringe klarhet til markedet ved å møte brukerne med informasjon og dialog i den virtuelle verden, avslutter Jones.

Har signert avtaler med over 50 advokatfirmaer: – Vi ønsker å bygge et verktøy som advokatene trenger, og ikke bare noe vi tror de behøver 

Har etablert Lexolve Advokater

Vil rulle ut Advokatguiden i Storbritannia 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også