BI-tillitsvalgt: – Det er rart er at de tradisjonelle jusstudiene ikke ser verdien i en skole som har et annerledes fokus

Tillitsvalgt i BI mener det vil skape mer bredde i jusfaget, at handelshøyskolen nå får tilby master i rettsvitenskap.
Armin Braimi er tillitsvalgt i BISO (BI Student Organisasjon). | Foto: BISO
Armin Braimi er tillitsvalgt i BISO (BI Student Organisasjon). | Foto: BISO

I forrige måned godkjente Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) BIs søknad om å opprette et masterprogram i rettsvitenskap. Dermed faller monopolet til universitetene i Bergen, Oslo og Tromsø.

Universitetet i Stavanger har styrket fagmiljøet i rettsvitenskap ved å ansette professor Gert Johan Kjelby og tidligere høyesterettsdommer Magnus Matningsdal, og venter på avgjørelse på sin søknad. Universitetet i Agder, som har tilbudt bachelor i rettsvitenskap siden 2011, har fått avslag på sin søknad.

Leder i Juristforbundet-Student, Johannes Ørn Thorsteinsson, mener de etablerte studiestedene har godt av konkurranse. Han er likevel bekymret for at utviklingen går for langt.

– Norge er et lite land. Hvor mange studiesteder kan tilby rettsvitenskap uten at det går på bekostning av robuste fagmiljø? Det kan neppe være en ønskelig at opprettelsen av nye studiesteder skal gå på bekostning av fagmiljøene i Tromsø, Oslo eller Bergen, skriver han i en kronikk på Juristforbundets nettsider.

Tillitsvalgt i BISO (BI Student Organisasjonen), Armin Braimi, synes det er rart at de tradisjonelle jusstudiene ikke ser verdien i en skole som har et annerledes fokus. Han mener det at BI nå får tilby master i rettsvitenskap vil skape mer bredde i jusfaget.

– Det er en stor mangel av jurister, spesielt i kommunene. Vi er stolte over at BI blir anerkjent som det gode akademiske miljøet det er og håper også at flere ikke nødvendigvis er så fordomsfulle og heller heier på at fagmiljøet blir bredere og sterkere, sier han til VG.

Isha Riaz, som er tillitsvalgt ved i Agder og styremedlem i Juristforbundet-Student, deler ikke Thorsteinssons bekymringer rundt et eventuelt svekket fagmiljø ved UiB, UiO og UiT.

– Man må ha i mente at det finnes et mangfold av jusstudenter på både master og bachelorplassene som har ulike syn på saken, påpeker hun overfor avisen.

AdvokatWatch spurte nylig dekanene ved de tre eksisterende juridiske fakultetene, om hvilke tanker de gjør seg vedrørende at BI får opprette et eget masterprogram i rettsvitenskap..

UiO-dekan: – Vi arbeider med å utvikle tydeligere valgprofiler på vårt studium

Jusstudenter vil ha svar om BI-studium: – Vi ser med bekymring på at undervisningskreftene blir for spredt

BI får opprette masterprogram i rettsvitenskap: – Med denne godkjenningen utfordrer vi etablerte juridiske fagmiljøer i Norge

– Det bør nå ikke være i tvil om at vi er i stand til å levere en fullverdig master i rettsvitenskap 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også