Innfører advokatforsikring fra Help

Landsmøtet i Norsk Tjenestemannslag (NTL) gikk imot landsstyret.
Medlemmene som Kjersti Barsok onsdag ble gjenvalgt som leder for, får nå advokatforsikring fra Help med reservasjonsrett. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Medlemmene som Kjersti Barsok onsdag ble gjenvalgt som leder for, får nå advokatforsikring fra Help med reservasjonsrett. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

NTLs landsstyre hadde egentlig avvist forslaget om å innføre LOfavør Advokatforsikring, som gir tilgang til advokatbistand fra Help, men fagforbundets landsmøte ville det annerledes.

Nettavisen FriFagbevegelse skriver at forslaget ble reist på nytt av NTL Forsvar torsdag formiddag og at det ble vedtatt av landsmøtet med 174 stemmer, som utgjør rundt to tredjedelers flertall.

Dermed innføres advokatforsikringen som en kollektiv ordning med reservasjonsrett for de over 50.000 medlemmene i fagforbundet.

Tor Kristian Godlien, representant for NTL Forsvar, var en av flere på møtet som argumenterte for å innføre advokatforsikringen.

– Dette har vi jobbet iherdig med i flere år. Det er viktig for oss å få en slik forsikring slik situasjonen har blitt i Norge. Vi trenger hjelp til privatrettslige avtaler, sa Godlien ifølge FriFagbevegelse.

NTL er et fagforbund for ansatte i staten og i virksomheter med offentlig tilknytning, og har 3000 tillitsvalgte rundt om i landet.

Boligkjøperforsikringen til Help var for dyr, mente DNB Eiendom for elleve år siden. Nå skal partene samarbeide

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også