Wiersholm-partner Bettina Banoun: – Jeg har aldri hatt så stor pågang noensinne

Rike nordmenn som vil flytte ut av landet skaper høy aktivitet for skatteadvokatene.
Advokat Bettina Banoun under en sak i Høyesterett i 2019. Denne uken skal hun representere Petter Olsen i den såkalte Ramme Gård-saken i landets øverste domstol. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Advokat Bettina Banoun under en sak i Høyesterett i 2019. Denne uken skal hun representere Petter Olsen i den såkalte Ramme Gård-saken i landets øverste domstol. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Nylig fortalte Dagens Næringsliv at 22 rike nordmenn har flyttet til Sveits i år. Det er fire ganger flere utflyttere til alpelandet hittil i år enn avisen har registrert i et enkeltår tidligere.

Flytting skaper naturlig også høy aktivitet for skatteadvokatene, noe partner Bettina Banoun i Wiersholm bekrefter overfor Finansavisen.

– Jeg har aldri hatt så stor pågang noensinne. Det er en kombinasjon av den polariserende tonen, skatteskjerpelsene som har funnet sted og frykten for at det kan bli enda mer, sier hun til avisen.

– Vi har bare sett toppen av isfjellet. Jeg vet at veldig mange vurderer å flytte, legger hun til.

Onsdag starter for øvrig den såkalte Ramme Gård-saken i Høyesterett, som dreier seg om gyldigheten av skatte- og avgiftsfastsetting for enkeltpersonforetaket Ramme Eiendom Petter Olsen for årene 2012 til 2016. Banoun bistår Petter Olsen i saken, som det er satt av hele fem rettsdager til.

Wiersholm-partneren sitter også i regjeringens skatteutvalg, som skal levere sin innstilling innen 16. desember.

– Akkurat nå er det litt for mye. Det trives jeg ikke med hvis det varer for lenge. Mot slutten av måneden håper jeg det roer seg, sier Banoun til Finansavisen.

Wiersholm har begjært Rune Firing-selskap konkurs

Disse er bekreftet klare for Wiersholms nyoppstartede kontor i Trondheim: – Vi er i prosess med flere ansettelser

Wiersholm henter Tor Bechmann fra Tenden

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også