Klomsæt og Sjødin i munnhuggeri før Kristiansens gjenåpningssak: – Sjikane

Arvid Sjødin representerer både Viggo Kristiansen og fetteren til Birgitte Tengs, mens Sigurd Klomsæt har gjort det. De to advokatene er nå ikke på talefot.
Sigurd Klomsæt (t.v.) og Arvid Sjødin er ikke på talefot. | Foto: Jan Kåre Ness, NTB / Carina Johansen, NTB
Sigurd Klomsæt (t.v.) og Arvid Sjødin er ikke på talefot. | Foto: Jan Kåre Ness, NTB / Carina Johansen, NTB

Det er TV 2 som skriver at det er isfront mellom Klomsæt og Sjødin.

Klomsæt var hovedforsvarer da fetteren til Birgitte Tengs i 1998 ble frifunnet for drapet på sin kusine, og var advokaten som i 2008 begynte arbeidet med å få Viggo Kristiansens sak gjenåpnet. 

Han representerte Kristiansen fram til mai 2012.

Sjødin representerer nå Kristiansen og fetteren til Birgitte Tengs.

– Hvorfor er det så viktig for han å fremstå som den som har løst begge sakene? Han har ikke det, sier Klomsæt til TV 2.

– Min jobb er ikke å ta ære, min jobb er å få et resultat, og det resultatet var han aldri i stand til å få, svarer Sjødin.

Klomsæt opplever at han og andre som har gjort viktig arbeid for Kristiansen, ikke får anerkjennelsen de fortjener. Han mener også at fetteren til Birgitte Tengs ble endelig frifunnet da Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i 2003 slo fast at erstatningsdommen mot ham utgjorde et brudd på menneskerettskonvensjonen.

Sjødin tok over som hovedforsvarer for Kristiansen da Klomsæt mistet advokatbevillingen etter å ha blitt anklaget for å ha lekket et bilde av 22. juli-terroristen til pressen. Sjødin representerte også Klomsæt i kampen for å få tilbake bevillingen, som de lyktes med i 2014.

Klomsæt sier at Sjødin skjøv ham ut av teamet rundt Kristiansen i 2016. Sjødin avviser påstanden, og sier at Klomsæt trakk seg av fri vilje.

De to advokatene er i dag ikke på talefot.

Sjødin sier til TV 2 at han ikke ønsker å uttale seg så mye om Klomsæt, fordi han har oppdaget at han er «en veldig misunnelig person».

– Det er sjikane. Vi var gode venner i mange år, og så har noe skjedd med han, svarer Klomsæt.

Borgarting lagmannsrett startet kl. 9 tirsdag morgen behandlingen av Kristiansens gjenåpningssak, som vil ende med at Kristiansen torsdag frifinnes for drapene i Baneheia 19. mai 2000.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også