To norske advokatfirmaer er involvert i SAS' konkursbehandling i New York. Så mye har de fakturert for hittil

Schjødt er en av de juridiske rådgiverne til SAS, mens DLA Piper bistår kreditorkomiteen. Firmaene har fakturert for tosifrede millionbeløp.
Restruktureringen av SAS pågår i konkursdomstolen i New Yorks sørlige distrikt. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Restruktureringen av SAS pågår i konkursdomstolen i New Yorks sørlige distrikt. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det går fram av rettsdokumenter som Dagens Næringsliv nylig har innhentet fra konkursdomstolen i New Yorks sørlige distrikt, hvor restruktureringen av flyselskapet SAS for tiden pågår.

Rettsdokumentene viser hvilke kostnader som har påløpt fra juli til utgangen av oktober. Totalt har 281 juridiske og finansielle rådgivere fordelt på 7 firmaer bistått SAS. Schjødt er ett av disse firmaene.

DLA Piper er ett av fem firmaer som har bistått kreditorkomiteen. Totalt har 107 juridiske og finansielle rådgivere bistått komiteen.

Regningen fra de 44 i Schjødt som har vært involvert i arbeidet, er på 13.745.734 kroner. De 48 i DLA Piper har fakturert for 11.016.771 kroner.

Rådgiverne til SAS har til sammen fakturert for nærmere 370 millioner kroner, mens den samlede regningen fra kreditorkomiteens rådgivere er på nesten 70 millioner kroner. Det gir en totalsum på over 435 millioner kroner for juridisk og finansiell bistand i fire måneder.

– Den spesifikke ekspertisen koster og totalbeløpet er ikke mer enn forventet. Vi gjennomførte en konkurranse før vi hyret inn akkurat disse advokatene og konsulentene, og pris var et parameter de ble målt på, sier investorkontakt i SAS, Louise Bergström, til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også