Brynjulf Risnes forsvarer russisk avhopper

Risnes har også tidligere forsvart klienter som har hatt en tilknytning til Russland.
FORSVARER RUSSISK AVHOPPER: Brynjulf Risnes i Matrix Advokater. | Foto: Berit Roald / NTB
FORSVARER RUSSISK AVHOPPER: Brynjulf Risnes i Matrix Advokater. | Foto: Berit Roald / NTB

Historien om Andrej Medvedev, en tidligere avdelingsleder i den russiske private leiesoldatgruppen Wagner, som ble pågrepet av Forsvaret i Pasvikdalen fredag etter å ha krysset grensen, har fått stor oppmerksomhet.

Medvedev, som nå søker asyl i Norge, er siktet for ulovlig grensepassering. Han forsvares av Brynjulf Risnes.

– Jeg har grunn til å tro at Kripos vil være interessert i informasjon han har om kamphandlinger i Ukraina og krigsforbrytelser begått der, sier Risnes til Aftenposten.

Risnes er advokat i Matrix Advokater. Han har bakgrunn fra forvaltningen, blant annet Finansdepartementet, og som forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

– Han er ekspert på forhold knyttet til Russland og landene i det tidligere Sovjetunionen, og snakker flytende russisk, skriver advokatfirmaet om Risnes.

Risnes ble for alvor kjent da han var forsvarer for spiondømte Frode Berg. Advokaten var med på å få den tidligere grenseinspektøren hjem til Norge i november 2019.

I mars i fjor sa Risnes at han kjente flere russiske advokater som hadde kommet til Norge i kjølvannet av at Russland invaderte Ukraina.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også