Fem advokatfirmaer tildelt millionavtale – ett av dem valgt som hovedleverandør

Bankenes sikringsfond har signert kontrakt med fem advokatfirmaer.
HOVEDLEVERANDØR: Schjødt skal levere juridiske tjenester til Bankenes sikringsfond. | Foto: Tonje Waal Karlsen
HOVEDLEVERANDØR: Schjødt skal levere juridiske tjenester til Bankenes sikringsfond. | Foto: Tonje Waal Karlsen

«Anskaffelsen av ekstern juridisk bistand skal dekke behov der Oppdragsgiver selv ikke har kapasitet til å gi den nødvendige juridiske bistand med interne ressurser, og/eller der det kreves spisskompetanse innen rettsområder som ikke dekkes internt og/eller utover det som dekkes internt», heter det i oppdragsbeskrivelsen.

Bankenes sikringsfond har i konkurransen etterspurt høy kompetanse på det finansregulatoriske området, innenfor insolvens/konkursrett, kapitalforvaltning, transaksjoner, forvaltningsrett, samt EU/EØS-rett.

Da konkurransen ble lyst ut, tok oppdragsgiver sikte på å inngå fire til syv rammeavtaler. Nå er det klart at det er inngått totalt fem avtaler.

De fem advokatfirmaene er rangert fra A-leverandør til E-leverandør:

  • A-leverandør: Schjødt
  • B-leverandør: Selmer
  • C-leverandør: CMS Kluge
  • D-leverandør: Thommessen
  • E-leverandør: Wiersholm

Denne rangeringen innebærer at dersom det estimerte omfanget på avropet er på under én million kroner, eller der avrop gjelder bistand i forbindelse med likviditets- og soliditetssituasjon i én eller flere banker, skal Bankenes sikringsfond først henvende seg direkte til Schjødt.

I andre tilfeller skal det gjennomføres minikonkurranse. 

Kontraktsperioden er på to år med opsjon på forlengelse med 1+1 år. Anslått verdi er 5 millioner kroner, med en maksimal verdi på 25 millioner kroner, fordi det anses som «påregnelig at omfanget av bistanden i en beredskapssituasjon tilknyttet likviditets- og/eller soliditetssituasjoner i én eller flere banker vil kunne bli betydelig».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også