Rogstad-advokat Kim Gerdts meddeles kritikk

Tre fullmektiger, som Gerdts var ansvarlig for, ble anklaget for forsøk på klientnapping. Da endte saken hos Disiplinærnemnden.
FÅR KRITIKK: Advokat Kim Gerdts meddeles kritikk av Disiplinærnemnden. Bildet er fra en sak i Høyesterett i 2015. | Foto: Heiko Junge/NTB
FÅR KRITIKK: Advokat Kim Gerdts meddeles kritikk av Disiplinærnemnden. Bildet er fra en sak i Høyesterett i 2015. | Foto: Heiko Junge/NTB

I mai i fjor skrev VG at advokat Kim Gerdts i Rogstad var klaget inn til Disiplinærnemnden på grunn av anklager om at tre fullmektiger Gerdts var prinsipal for, skal ha forsøkt å nappe en klient fra en annen advokat – advokat Ketil Magnus Berg - i forbindelse med en straffesak i Oslo tingrett.

– Dersom nemden mener at det er et brudd, da skal jeg holdes ansvarlig, uttalte Gerdts til avisen.

– Vi hadde reagert på samme måte, så det er helt riktig av (Berg) å reagere. Det er ikke sånn vi skal ha det – og det er heller ikke sånn vi har det. Vi har gjennomgått og skjerpet rutinene våre, la han til.

Nå er Gerdts meddelt kritikk av Disiplinærnemnden, skriver Rett24

«Advokater som oppsøker, eller på annen måte forsøker å skaffe klienter som allerede er representert av advokat, strider både mot det frie forsvarervalg, utgjør også en opptreden som ikke er forenelig med kollegial tillit og samarbeid mellom advokater», heter det blant annet i Disiplinærnemndens avgjørelse.

Nemnden reagerer imidlertid bare på opptredenen til to av de tre fullmektigene.

– Avgjørelsen fra Disiplinærnemnda er korrekt, og jeg tar den til etterretning. Jeg var ikke selv delaktig, men påtok meg ansvaret på vegne av fullmektigene. Jeg ba også nemnda om at en eventuell sanksjon skulle rettes mot meg, noe som også er gjort, sier han til nettstedet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også