I 2022 ble det notert 75 prosent færre selskaper på Oslo Børs' markedsplasser enn året før. Nå tror imidlertid Wiersholm-partner på økt aktivitet

Advokatfirmaet sitter nå med åtte til ti børskandidater.
FORVENTER ØKT AKTIVITET: Wiersholm-partner Anne Lise E. Gryte. | Foto: Wiersholm
FORVENTER ØKT AKTIVITET: Wiersholm-partner Anne Lise E. Gryte. | Foto: Wiersholm

Etter at en sterk noteringsiver resulterte i 68 nye selskaper på Oslo Børs sine markedsplasser i 2021 (tallet inkluderer ikke opplistinger eller nedlistinger), avtok aktiviteten i 2022. I fjor var det 17 nye selskaper som ble notert, en nedgang på 75 prosent fra året i forveien.

Nå forventer Wiersholm-partner Anne Lise E. Gryte at noteringsaktiviteten vil ta seg opp utover i 2023. Det forteller advokaten til E24.

Wiersholm opplyser til E24 at de sitter med åtte til ti børskandidater.

Ifølge partner Gryte er det både snakk om prosesser som ble satt på pause, som nå kommer i gang igjen, og noen helt nye prosesser.

– Det er ganske få noteringer som faktisk har gått ut bredt enda, fordi de ligger litt lenger frem i tid. Om det blir andre eller tredje kvartal er alltid litt uvisst. Men vi ser helt tydelige tegn til at det er mer interesse og positivitet, sier Gryte til E24 om aktivitetsnivået.

Også transaksjonsmarkedet ble i 2022 preget av uro.

Syv av advokatfirmaene på topp ti-listen i Mergermarket sin årsrapport for 2022, opplevde en nedgang i antall transaksjoner i 2022. I tillegg opplevde Thommessen, Schjødt og Bahr, de tre øverste i samlede transaksjonsverdi, alle en nedgang sammenlignet med 2021.

Nicolai Julsvoll, som ved nyttår ble partner i Thommessen, sier derimot til Dagens Næringsliv at fjoråret endte overraskende sterkt, og at antallet transaksjoner på tampen av året nesten lå på samme nivå som i 2021. De store transaksjonene har dog latt vente på seg.

Nå ser han blant annet en oppsving i å kjøpe selskaper av børs.

– Vi har sett det med selskaper som Mercell, Ørn Software og Play Magnus – teknologi helt klart, og en del innen infrastruktur, blant annet Telenor sitt nedsalg i fiber, akvakultur og fornybar, sier Julsvoll til DN.

Han tror M&A-advokatene går et innholdsrikt år i møte.

– Det er mye planlegging i starten av året. Vi ser flere drivere som kan bidra til god transaksjonsaktivitet i 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også