Sjødin klager Klomsæt inn for Advokatklageordningen: – Han gjør mitt arbeid som ansvarlig advokat vanskelig

Sigurd Klomsæt avfeier innholdet i Arvid Sjødins klage som usannheter.
TIDLIGERE KOLLEGAER: Arvid Sjødin (t.v.) og Sigurd Klomsæt. | Foto: Birgitte Iversen / NTB
TIDLIGERE KOLLEGAER: Arvid Sjødin (t.v.) og Sigurd Klomsæt. | Foto: Birgitte Iversen / NTB

Det er Dagbladet som omtaler Sjødins klage til Advokatklageordningen.

Sjødin mener Klomsæts «opptreden er til åpenbar skade for standens omdømme, samt til skade for mine og hans tidligere klienter, ved at han bl.a. gjør mitt arbeid som ansvarlig advokat vanskelig, for ikke å si umulig».

Klagen til Advokatklageordningen fremsettes «for å få avsluttet en vanskelig og vond periode», skriver Sjødin, og viser til Tengs-saken og Baneheia-saken.

«Gjennom hele denne periode har advokat Sigurd Klomsæt vært i bakgrunnen og forstyrret det vanskelige arbeidet, med bl.a. å framsette uriktige påstander, som synes grunnet i å vise negative sider ved meg og positive sider ved han selv. Dette har vært svært vanskelig, fordi det var uforutsigbart hva som ville komme med neste gang», skriver Sjødin.

Han hevder at advokatkollegaen «forsøker å sette seg selv i et bedre lys, på bekostning av tidligere klienter, kollegaer og resten av advokatstanden».

I klagen beskylder Sjødin blant annet Klomsæt for å ha gått bak ryggen på fetteren til Birgitte Tengs i et forsøk på å forhandle frem et forlik som skulle innebære at erstatningsdommen fra 1998 mot fetteren ble stående, og for å ha overlevert dokumenter i Baneheia-saken til en journalist i Brennpunkt.

Klomsæt avfeier Sjødins klage som en rekke usannheter.

Han mener Sjødin har som mål å gjøre ham bevillingsløs.

«Sjødin viser at han har hevnmotiv fordi jeg har dokumentert at han server på mitt arbeid», skriver Klomsæt i en e-post til Dagbladet. 

Klomsæt mener at alt som begrunner gjenåpningen i Baneheia-saken er fremskaffet av ham da han alene var ansvarlig advokat for Viggo Kristiansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også